Site icon olovka.info

Sinoć održana Parada sporta, danas počinje rukometni turnir

U Doboju je sinoć održana manifestacija “Parada sporta” na kojoj su učestvovali sportski klubovi sa područja grada, uoči otvaranja 51. Međunarodnog rukometnog TV turnira “Doboj 2019”.

Nakon parade, za Dobojlije je organizovan koncert grupe “Atomsko sklonište”. Svečano otvaranje 51. Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona “Doboj 2019” predviđeno je za danas u 17.00 časova na Stadionu sportskih igara u ovom gradu. U 17.30 počinje takmičarski dio turnira susretom ekipa “Pekinga” iz Kine, koja će u predstojećoj sezoni igrati SEHA ligu, i domaćina “Sloge”. 

Na Turniru koji će trajati do subote, 24. avgusta, učestvovaće osam ekipa koje su podijeljene u dvije grupe. 

Ekipe koje će učestvovati na turniru, osim domaćina dobojskog Muškog rukometnog kluba “Sloga”, su “Izviđač” iz Ljubuškog, “Tatran Prešov” iz Slovačke, “Vojvodina” iz Srbije, “Peking” iz Kine, “Krins” iz Švajcarske, “Eurofarm” iz Sjeverne Makedonije i “Šartr” iz Francuske. 

Iz Izvršnog odbora turnira ranije je navedeno da je finansijska konstrukcija ovogodišnjeg turnira procijenjena na oko 250.000 KM, od čega je oko 150.000 KM predviđeno za smještaj, 70.000 KM za nagrade, a ostalo za prateće troškove.

Pobjednik turnira dobija 10.000 evra, drugoplasirana ekipa 7.500 evra, dok trećeplasirana dobija 5.000 evra.

FK Sloga Doboj
FK Željezničar Doboj
Škola fudbala Rudanka Doboj
Exit mobile version