Site icon olovka.info

Siloviti Đoković ispisao istoriju Rolan Garosa i plasirao se u osminu finala VIDEO

đoković rolan garos rekord

Novak Đoković ostvario je još jednu laganu pobjedu na Rolan Garosu, a on se u osminu finala plasirao nakon trijumfa protiv Litvanca Rikardasa Berankisa (ATP: 93.) rezultatom 3:0 u setovima (6:1, 6:4, 6:1).

Đoković je silovito otvorio meč i već na početku pokazao da ništa ne želi prepustiti slučaju, a s dva napravljena brejka u drugom i četvrtom gemu osvojio je prvi set ubjedljivim rezultatom 6:1. Za osvajanje prvog seta mu je bilo potrebno nešto više od 27 minuta.

Drugi set, koji je Đoković riješio za 35 minuta, odlučen je u petom gemu kada je Novak napravio brejk i došao u vodstvo od 3:2, a nakon toga sigurnom igrom na svoj servis priveo drugi set kraju i došao nadomak pobjede.

Da u ovom susretu neće imati problema bilo je jasno već na početku trećeg, na kraju odlučujućeg seta, kada je Đoković napravio dva brejka u prvom i trećem gemu i nakon toga rutinski priveo meč kraju. Ukupno je ovaj susret na kraju trajao sat vremena i 34 minute.

Đoković je tako postao prvi igrač u istoriji koji je u uzastopnih 12 godina došao među 16 najboljih na Rolan Garosu.

Prvi teniser svijeta će u osmini finala igrati sa 76. igračem svijeta iz Italije – Lorenzom Musetijem, koji je sa 3:2 u setovima bio bolji od sunarodnjaka i 83. igrača svijeta Marca Čekinata. Podsjećamo, Đoković je u 3. kolu takođe rezultatom 3:0 u setovima pobijedio 92. igrača svijeta, Urugvajca Pabla Cuevasa.

Novak Đoković – Ricardas Berankis 3:0 (6:1, 6:4, 6:1)

Exit mobile version