Site icon olovka.info

SENZACIONALNO OTKRIĆE: Jelenu Trivić ŠALJU TAJNE SLUŽBE

Jelena Trivić

U obilju tajnih dokumenata koji su procurili zahvaljujući jednom od najpoznatijih svjetskih zviždača, Edvardu Džozefu Snoudenu, “ispod radara” je prošao dokument koji kompromituje Jelenu Trivić, kandidatkinju za predsjednika Republike Srpske na predstojećim opštim izborima.

Nije poznat datum nastanka tajnog dokumenta koji je dostavljen centrali Stejt Departmenta, ali su veoma zanimljive procjene izvjesnog Džordža Dejvisa, saradnika za politiku i evidenciju američke Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA) koji je sačinio tajni dokument.

Iako nema svih detalja, Trivićka je prvi kontakt sa američkim tajnim službama imala na jednoj međunarodnoj konferenciji koja je održana u Beču 2011. godine.

Analitičar je, između ostalog, procjenjuje kao ambicioznu i antiruski orjentisanu.

Jelena ima zanimljiva zapažanja o kineskoj ekonomskoj ekspanziji, ali se gubi u detaljima – navodi se u potpisanom dokumentu.

Sudeći po sadržaju dokumenta, nije nastao zadugo nakon 2011. godine, tako da je ostvarena procjena o njenom školovanju, usavršavanju jezika i aktivnostima na lokalnom nivou.

Može se efektno iskoristiti u tranziciji vlasti entiteta Republika Srpska, koji oscilira i predstavlja problem u Bosni i Hercegovini – decidno je navedeno.

Po svemu sudeći, na mnogobrojnim međunarodnim konferencijama je instruisana o realizaciji finansijske podrške britanske i američke vlade, čiji jedini cilj je rušenje aktuelne vlasti u Republici Srpskoj.

Trivićka je predlagala da se pomoć pruža preko njemačkih diplomatskih kanala jer je svojevremeno bila aktivna u jednoj njemačkoj međunarodnoj organizaciji.

Zanimljivo je da zbog lošeg rejtinga PDP-a, lukavo insistira od američkih obavještajaca da će preuzeti dio retorike SNSD-a, najjače političke partije u Republici Srpskoj.

Na ovaj dokument još nema zvaničnog reagovanja iz PDP-a.

Prilažemo originalni dokument u cijelosti:

Exit mobile version