Site icon olovka.info

Senzacija na spektakularnoj Velikoj nagradi Italije i pobjeda Pjera Gaslija vozača AlfaTaurija

pjer gasli pobjednik VN Italije

Vozač AlfaTaurija Pjer Gasli senzacionalno je pobijedio na Velikoj nagradi Italije koja nam je danas donijela nekoliko nevjerovantih uzbuđenja, preokreta i na kraju iznenađujući završetak.

Do sredine trke činilo se da će Hamilton ostvariti novu pobjedu s obzirom na to da je bio na prvoj poziciji, no onda iz njegovog tima prave grešku, pozivaju ga u boks u trenutku kada je to bilo zabranjeno i Britanac je kažnjenj sa 10 sekundi, nakon čega je završio na posljednjem mjestu.

Grešku Mercedesa i Hamilton na najbolji način iskoristio je vozač AlfaTaurija Pjer Gasli koji je nakon toga zauzeo prvu poziciju i do kraja trke je sačuvao, ostvarivši tako prvu pobjedu u svojoj karijeri.

Na drugom mjestu završio je vozač MekLarena Karlos Sainz, a treći je bio vozač Rejsing Pointa Lens Strol. Noris je završio na četvrtoj poziciji, Botas na petoj, Rikiardo na šestom, a Hamilton koji je žestoko kažnjen uspio je stići do sedme pozicije.

Na početku trke vozač Ferarija Sebastian Fetel ispao je nakon što su mu otkazale kočnice, dok je njegov timski kolega Šarl Lekler izletio sa staze i zabio se u zaštitnu ogradu, na sreću bez fizičkih posljedica po vozača Ferarija.

Gasli je na taj način postao 109. pobjednik u istoriji Formule 1, a to je ujedno i prva pobjeda pod francuskom zastavom još od 1996. godine.

Exit mobile version