Site icon olovka.info

Šarene laži Mirka Šarovića

Mirko Šarović

Teško je nabrojati sve obmane i laži koje Mirko Šarović na predizbornim skupovima iznosi svojim sljedbenicima. Međutim, vrhunac njegovog politikanstva je nedavno obećanje da je “SDS sposoban da u prvom mandatu obezbjedi prosječnu platu od 1.800 KM u Republici Srpskoj”.

Dok je bio u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mirko Šarović je imao platu od skoro 5.000 KM, zahvaljujući SDS-u sa kojim je pravio karijeru i kupovao nekretnine po Srbiji.

Zbog toga, njegovo predizborno obećanje, radi boljeg razumjevanja, treba korigovati  da bi se u potpunosti shvatitilo značenje izrečenog. 

“SDS je sposoban da mi u prvom mandatu koji dobijem, obezbjedi prosječnu platu od 4.800 KM” – prava je misao iz koje je Šarović izvukao nevjerovatno predizborno obećanje.

Ili je svjestan da SDS nije u stanju da osvoji vlast, ili su njegovi “prosjeci” nešto drugačiji od prosjeka običnog čovjeka u Republici Srpskoj.

Šarovićeve šarene laži bile bi bezazlene, da nije zahvaljujući njima kupio stan na Dedinju, ali je i to bilo malo, pa je supruga Stojanka kupila stan na Vračaru.

Da bi prikrio vlasništvo nad nekretninama, jednu kuću sa zemljištem na beogradskoj Zvezdari, upisao je na Stojankino ime.

Kao da imovina stečena u braku nije zajednička imovina!

Od novembra 2013. pa do decembra 2014. godine, Šarović je zahvaljujući SDS-u, samo na ime “bijelog hljeba” naplatio 56.000 KM.

Sva njegova primanja su iznad prosjeka koji lakomo obećava.

Duga je lista Šarovićevih gafova, poput onoga kada je Miloradu Dodiku zamjerio što se fotografiše sa Vladimirom Putinom i nazvao ga “ponoćnim čekačem na fotografisanje sa Putinom”.

Vrlo brzo je dobio odgovor iz vrha SNSD-a:

Jadni Šarović stoji u redu za fotografisanje već 20 godina, ali nikako da dočeka, niti će dočekati. Možda jedino duže čeka na izbornu pobjedu, ali je potpuno izvjesno da nju nikada neće dočekati – odgovorio mu je Radovan Kovačević, portparol SNSD-a.

Možda jedino duže čeka na izbornu pobjedu, ali je još izvjesnije da nju tek nikada neće ni dočekati – zaključio je.

olovka.info

Exit mobile version