Site icon olovka.info

Rusi se još nadaju duelu protiv BiH, napadač tvrdi da nema smisla vratiti se u selekciju

fudbal rusija bih

Ruski mediji još uvijek računaju na to da će njihova fudbalska reprezentacija odigrati prijateljski meč protiv Bosne i Hercegovine, a takva je situacija i s fudbalerima.

Prijateljski meč između reprezentacija Rusije i BiH, koji je zakazan za 19. novembar, izazvao je žestoke reakcije u BiH i najvjerovatnije neće biti odigran.

Sve će biti ozvaničeno na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH 31. oktobra, no Rusi i dalje računaju na to da će igrati protiv Zmajeva.

Fudbaler Krilija Sovjetova Aleksandr Kovalenko nada se da će susret biti odigran.

“Radit ću i spremati se za poziv u reprezentaciju. Nadam se da će se igrati dueli protiv BiH i Irana”, rekao je Kovalenko za Match TV.

S druge strane, puno realniju izjavu dao je proslavljeni napadač reprezentacije Rusije Aleksandr Kokorin. Ofanzivac Arisa ističe da nema smisla vraćati se u reprezentaciju koja ne igra ozbiljne utakmice.

“Nisam u reprezentaciji i teško mi je objasniti ovu situaciju. Prirodno, želim se vratiti, ali povratak u nacionalni tim koji se ne takmiči ni protiv koga… To nema smisla. Oduvijek sam želio igrati protiv jakih selekcija, predstavljati svoju državu i slično. Sada je to nemoguće”, ističe Kokorin koji je posljednju utakmicu za reprezentaciju Rusije odigrao 2017. godine.

Exit mobile version