Site icon olovka.info

RUKOMETNA PREMIJER LIGA BIH: I dobojski rukometaši bolji od tuzlanske Slobode VIDEO

rukomet sloga doboj sloboda tuzla

Sportski sunčan dan ozario je lica Dobojlija. Zabilježeni su fenomenalni rezultati sa tuzlanskom Slobodom u rukometu i fudbalu.

Uz rukometaše Sloge koji su na svom terenu savladali Slobodu rezultatom 30:23, dok su fudbaleri zabilježili takođe veliku pobjedu na gostovanju 1:0.

Da se vratimo na rukomet gdje je Sloga pružila briljantnu partiju na krilima fenomenalnog golmana Milutina Bogdanovića koji je zabilježio 13 odbrana, odbranio pet sedmeraca i odličnog Nemanje Peštića koji je postigao 10 golova. Ovom pobjedom Sloga je bez obzira koliko ekipa će na kraju ispadati i teoretski obezbjedila svoj status i za narednu sezonu, iako opstanak i nije bio upitan.

Sloga je od samog početka igrala sjajno, efikasno. U 13. minutu nakon serije od 4:0 dolaze do pet golova viška 7:2. Zatim se igralo gol za gol sve do 24. minuta kada Sloboda serijom 3:0 došla a minus dva 10:12. Sloga je uzvratila sa četiri gola u nizu i ponovo povećala razliku na 16:10. Na odmor se odlazi vođstvom Sloge 17:11.

U nastavku Sloga je nastavila u istom ritmu. U 39 .minutu Dobojlije dolaze do plus osam – 21:13. Izabranici Miljana Stanića su lomili svog protivnika lijepom igrom, odličnim i fenomenalnom golovima i potezima. U toku je bio 43. minut kada je na semaforu pisalo 23:14 u korist domaćeg tima. Istu prednost imali su u 54. minutu 28:19. U finišu utakmice strateg Sloge Miljan Stanić ukazao je svim igračima priliku da zaigraju. To su malo iskoristili gosti i ublažili poraz. Na kraju pobjeda Sloge 30:23.

Kao što smo već i spomenuli u domaćem taboru izvrsni Bogdanović sa 13 odbrana od toga pet sedmeraca, te Nemanje Peštić sa deset golova, sedam golova je dodao Bojan Tulendić. Kod gostiju dobar je bio golman Berzad Demirović koji je sakupio devet odbrana. Najefikasniji su bili Barjaktarović Luka sa 4, te Emir Suhonjić, Njegoš Đukić, Anes Bečić i Benjamin Čičkušić sa po tri gola.

SLOGA – SLOBODA 30:23 (17:11)

Dvorana: Natkriveni stadion sportskih igara. Gledalaca: 300. Sudije: Džemal Čedić i Dino Đerzić (oba iz Sarajeva). Delegat: Elvis Marčetić (Prijedor).

Sedmerci: Sloga 2(2), Sloboda 8(3). Isključenja: Sloga 12, Sloboda 8 minuta.

SASTAVI:

SLOGA: Bogdanović (13 odbrana, 5 sedmeraca), Blagojević, Stojanović 5(1), Stanković 3, Marković, Tulendić 7(1), Bogdan Peštić 2, Nemanja Peštić 10, Simić, Knežević, Miličević 2, Maričić, Dejanović, Ristić 1, Đurić, Bajović (5 odbrana). Trener: Miljan Stanić.

SLOBODA: Dragičević 2, Vujović, Suhonjić 3(1), Mišetić, Đukić 3, Barjaktarović 4, Zdravko Čajić (2 odbrane), Georgievski 1, Renato Čajić, Buljina 2, Pavlak, Borozan, Demirović (9 odbrana), Bečić 3(1), Skopljak 1, Čičkušić 3(1). Trener: Pero Milošević.

/Nenad Vasić, SportDC/

VIDEO: MRK Sloga Doboj/Youtube
Exit mobile version