Site icon olovka.info

Rukometaši dobojske Sloge poraženi od Izviđača VIDEO

rukomet sloga doboj izviđač agram ljubuški

Rukometaši dobojske Sloge doživjeli su treći uzastopni poraz, poraženi su od aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine ekipe Izviđač Agram iz Ljubuškog rezultatom 23:30.

Skaute je do pobjede predvodio izvrsni golman Haris Suljević koji je imao ukupno 25 odbrana. Dobru rolu imao je njegov kolega na suprotnoj strani Milutin Bogdanović sa 18 odbrana, od toga dva odbranjena sedmerca. Dobojlije su u drugom poluvremenu postigle samo 9 golova.

Sloga je uspjela voditi samo na početku meča kada je imala prednost 2:1. U devetom minutu Izviđač serijom 3:0 dolazi u vođstvo 6:4. Održavali su tri gola viška sve do 23. minuta kada nakon tri gola u nizu Sloga stiže do izjednačenja 12:12. Na odmor se odlazi sa neriješenim rezultatom 14:14.

Na startu drugog dijela igraju se čvrste odbrane, a nesavladivi su bili čuvari mreže, posebno kod gostiju Suljević. Punih šest minuta ni jedna ekipa nije uspjela postići gol. Rezultat na semaforu u 37. minutu bio je 15:15. Kada ne iskoristiš svoje šanse slijedi kazna i Izviđač stiže do prednosti 17:15. U toku je bio 39. minut kada konačno gol ta Slogu postiže Stanko Stanković za 16:17. U tim momentima Izviđač iz sjajne odbrane i iz kontri postiže četiri gola uzastopno i dolazi do plus pet 21:16. U 54. minutu Sloga smanjuje na 22:25. Bio je to posljednji trzaj i atom snage ne bi li uhvatili priključak. Na kraju pobjeda Izviđača 30:23.

Najefikasniji kod gostiju bili su Edvin Dželilović sa 7 i Ivano Pavlović sa 6 golova. U redovima Sloge Dušan Miličević je postigao 7, a pet golova dodao je Stanko Stanković.

/Nenad Vasić, SportDC/

Exit mobile version