Site icon olovka.info

Roni O’Saliven: Dan mi počinjao džointom da bih funkcionisao normalno!

roni o saliven alkohol i džoint

Roni O’Saliven, čuveni snuker igrač, kaže da je tokom karijere imao velikih problema sa porocima i da mu je odlazak u ustanovu za odvikavanje bio jedan od životnih poteza.

Početkom 90-tih godina, kad je počeo da se probija ka vrhu snuker svijeta, startovali su i problemi sa alkoholom i drogom za tadašnjeg tinejdžera.

Previše sam ‘partijao’. Kad sam osvojio šampionat Velike Britanije 1993, pomislio sam da je to – to, da sam ostvario sve. Imao sam novca, lijepu kuću, automobil, a bio sam i singl, tako da sam radio sve što sam poželio. Prestao sam da mislim o snukeru, samo sam išao okolo i pravio sra**a“, prisjetio se petostruki svjetski prvak u intervjuu Eurosport podkastu.

Iz dana u dan, stanje Britanca se pogoršavalo.

Dan mi je počinjao alkoholom i džointom. Jednostavno, to mi je bilo potrebno da bih funkcionisao. Naravno da sam bio svjestan da to nije dobro, ali mi je bilo teško da prekinem. Zato sam riješio da potražim pomoć. Pozvao sam ustanovu za odvikavanje, rekao im koji je moj problem i ubrzo sam otišao tamo. Bio je to, vjerovatno, najbolji potez ikad“.

Odvikavanje nije teklo onako kako je Roni zamišljao, ali je na kraju bilo uspješno.

Bio sam uplašen. Mislio sam da nisam navučen, da nisam alkoholičar i da je samo potrebno da naučim da se kontrolišem. Ipak, kad su mi rekli da je neophodna potpuna asistencija, bio sam ubijeđen da neću uspjeti. Srećom, nisam bio u pravu. U potpunosti sam se ‘očistio’. Kad to kažem, mislim na to da sam pio po jednu čašu na šest mjeseci, za rođendan ili Novu godinu. U međuvremenu, nisam okušavao“, poručio je O’Saliven.

https://www.youtube.com/watch?v=zAgvsOEqlUY
Roni O’Saliven – Jedna od brilijatnih partija snuker šampiona

Koliko mu je sve pomoglo govori i činjenica da je O’Saliven u narednim godinama izrastao u jednog od najboljih snuker igrača svih vremena, pošto je osvojio rekordnih 19 trofeja iz najviše kategorije (Svjetski šampionat pet puta, Masters sedam, Prvenstvo Velike Britanije sedam).

Bojan Marinković, sportklub.rs

Exit mobile version