Site icon olovka.info

Ronaldo za osam miliona eura kupio Bugattija proizvedenog u samo deset primjeraka

ronaldo bugatti

Cristiano Ronaldo je za svoj 36. rođendan kupio rijedak primjerak automobila Bugatti Centodieci vrijedan osam miliona eura, koji će biti proizveden u samo deset primjeraka.

Ipak, portuglaski as će morati pričekati neko vrijeme da testira novog ljubimca s obzirom da je Bugatti proizvodnju ovog modela započeo tek prije nekoliko sedmica i očekuje se da će biti gotov do 2022.

Ronaldo je inače poznat kao veliki kolekcionar automobila i redovni je kupac Bugatti vozila. Prethodno je kupio modele kao što su Veyron, Chiron i La Voiture Noire, a najnoviji Bugatti Centodieci sa 1600 konjskih snaga moći će razviti brzinu od 100 kilometara na sat za 2,4 sekunde.

Osim toga, nogometaš Juventusa posjeduje i Ferrari F430, Phantom Rolls-Royce, Lamborghini Aventador i kultni Maserati GranCabrio. Bentley Continental GTC je još jedan ljepotan u Ronaldovoj kolekciji, a McLaren Senna, koji je kupio za 750.000 funti u julu, jedna je od njegovih novijih kupovina.

Njegova djevojka Georgina Rodriguez također ga je iznenadila sa Mercedes G karavanom od 600.000 funti za njegov 35. rođendan, ali Bugatti Centodieci će ih vjerovatno sve zasjeniti.

(Klix)

Exit mobile version