Site icon olovka.info

DOBOJ: RFL RS – CENTAR Sjajna utakmica između Željezničara i Vučijaka iz Majevca, 7 golova, het-trik Bešlagića VIDEO

fk željezničar Doboj fk vučijak majevac

Pred stotinjak gledalaca, u okviru 26. kola Regionalne fudbalske lige RS Centar, juče su dobojski Željezničar i FK Vučijak iz Majevca odigrali jako dobru i efikasnu utakmicu. Mladi fudbaleri dobojskog Željezničara bili su bollji i pobijedili rezultatom 5:2 (4:1).

Prvi gol za Željezničar i svoj prvi gol u seniorskoj konkurenciji postigao je Nikola Mitrić, 16-godišnjak (2006. godište) iz kadetske selekcije Želje. Bilo je to u 15. minutu utakmice poslije jednog centaršuta sa lijeve strane stvorila se gužva pred golom gostiju, a Mitrić je bio najsnalažljiviji i petom postiže svoj prvenac i prvi gol na utakmici za 1:0.

https://olovka.info/wp-content/uploads/2023/05/zeljeznicar-majevac-1-0-Mitric.mp4
FK Željezničar Doboj – FK Vučijak Majevac 1:0 (Nikola Mitrić)

Imali su domaći još nekoliko prilika poslije vodstva, nekoliko opasnih napada i gostiju iz Majevca u međuvremenu, a onda lijepa akcija Željezničara kada desnokrilni napadač Zoran Bešlagić lijepo ulazi u sredinu na nekih 25 metara od gola gostiju, sjajno proigrava Matiju Drljića koji izlazi sam pred golmana, ali ga štoper Vučijaka ruši sa leđa, a sudija svira očigledan penal za domaće. Penal sigurno izvodi Zoran Bešlagić za svoj prvi gol na utakmici i vodstvo Želje 2:0.

https://olovka.info/wp-content/uploads/2023/05/zeljeznicar-majevac-2-0-Beslagic.mp4
FK Željezničar Doboj – FK Vučijak Majevac 2:0 (Zoran Bešlagić, penal)

Samo tri minuta kasnije Željo povećava vodstvo na 3:0. Bešlagić je poslije solo prodora po desnom krilu jako šutirao po zemlji u suprotan ugao golmana gostiju, golman je bio nemoćan i to je 3:0.

https://olovka.info/wp-content/uploads/2023/05/zeljeznicar-majevac-3-0-Beslagic.mp4
FK Željezničar Doboj – FK Vučijak Majevac 3:0 (Zoran Bešlagić)

Gosti su u 45. minutu odigralu sjanu akciju, centrirali su sa lijeve strane a napadač gostiju Saša Radić sa dosta osjećaja sa nekih desetak metara od gola glavom skreće loptu u dalji ugao i Vučijak time smanjuje na 3:1.

https://olovka.info/wp-content/uploads/2023/05/zeljeznicar-majevac-3-1-radic.mp4
FK Željezničar Doboj – FK Vučijak Majevac 3:1 (Saša Radić)

U nadoknadi prvog poluvremena Matija Drljić, još jedan 16-godišnjak Želje (2006. godište) dobija loptu na svojoj poziciji – lijevom krilu, vara odbrambenog igrača gostiju povlači loptu malo u sredinu i iskosa sa 18-tak metara sjajnim i jakim udarcem pogađa bliži igao gola gostiju i svojim 5 golom u seniorskoj konkurenciji dovodi domaći Željezmičar u vodstvo 4:1. Tim rezultatom se odlazi na poluvrijeme.

https://olovka.info/wp-content/uploads/2023/05/zeljeznicar-majevac-4-1-matija-drljic.mp4
FK Željezničar Doboj – FK Vučijak Majevac 4:1 (Matija Drljić)

Drugo poluvrijeme bilo je mirnije, uglavnom je lopta kod domaćih igrača koji imaju nekoliko prilika za gol. Onda u 54. minuta ponovo mladi Drljić sjajno uzima loptu protivničkim igračima na desnoj strani, brzo se probija uz desnu aut liniju, dolazi do ivice šesnaesterca gostiju i sjajno po zemlji pronalazi Bešlagića na drugoj stativi koji sa nekoliko metara, postiže svoj treći gol danas i osmi u sezoni, i to je 5:1 za domaćine u tom trenutku.

https://olovka.info/wp-content/uploads/2023/05/zeljeznicar-majevac-5-1-Beslagic.mp4
FK Željezničar Doboj – FK Vučijak Majevac 5:1 (Zoran Bešlagić)

Poslije petog gola Željezničara, igralo se poprilično rutinski, dobru priliku za Željezničar propušta Matija Drljić, a onda u 63. minuta poslije duela u šesnaestaercu domaćih pada igrač gostiju, a sudija svira penal. Penal uspješno izvodi Slaviša Đukanović Žec, već legendarni veteran dobojskog fudbala koji ovu sezonu igra za FK Vučijak.

https://olovka.info/wp-content/uploads/2023/05/zeljeznicar-majevac-5-2-Zec.mp4
FK Željezničar Doboj – FK Vučijak Majevac 5:2 (Slaviša Đukanović, penal)

Ovim se postiže konačan rezultat utakmice 5:2.

Željezničar poslije ove poobjede trenutno zauzima 8. mjesto sa 34 boda ukupno, Vučijak je dvanaesti sa 30 bodova. U sljedećem kolu FK Željezničar gostuje Ozrenu u Petrovu, a Vučijak u Majevcu dočekuje ekipu Pridjela.

U drugoj utakmici 26. kola RFL RS Centar, odigranoj juče, Pridjel je na svom terenu ubjedljivo poražen od Sloge iz dugog Polja rezultatom 9:1. Ostale utakmice ovog kola igraju se danas (nedjelja, 14. maj 2023.), sve od 17 časova.

Foto: fsrs.org/printscreen
Foto: fsrs.org/printscreen

Foto: FK Željezničar Doboj/Facebook

Exit mobile version