Site icon olovka.info

PU DOBOJ: Za šest mjeseci 71 vozač prouzrokovao saobraćajnu nezgodu pod dejstvom alkohola

policijska uprava doboj

S obzirom da je broj isključenih vozača koji upravljaju putničkim automobila pod dejstvom alkohola za prvih šest mjeseci u odnosu na prethodnu godinu povećan za 52,5%, Policijska uprava Doboj i tokom ovog vikenda provodi pojačanu kontrolu saobraćaja.

Takođe zabrinjavajuća je i činjenica da je za prvih šest mjeseci tekuće godine 71 vozač prouzrokovao saobraćajnu nezgodu pod dejstvom alkohola, od čega je kod 34 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg.

Iz saobraćaja je isključeno 2000 vozača, što je za 37,8% više u odnosu na isti period prethodne godine, dok je 313 lica lišeno slobode (vozači motornih vozila – 278, biciklista –4, pješaka – 29, vozača mopeda – 1, vozača traktora i radnih mašina -1) od čega ih je 30 odbilo da se podvrgnu alkotestiranju.

Na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj pet lica je smrtnostradalo u saobraćajnim nezgodama, isto kao i u istom periodu prethodne godine.

Napominjemo da policijski službenici naše Uprave provode kampanju #101 život koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sa ciljem smanjenja broja poginulih na putevima, koja se provodi u mjesecu julu i avgustu kada je bezbjednost usaobraćaju prema statističkim podacima najugroženija.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da postupaju u skladu sa propisima i pravilima saobraćaja, a vozačima motornih vozila preporučujemo da vožnju prilagode uslovima i stanju puta, gustini saobraćaja, vremenskim i drugim saobraćajnim uslovima, te da ne započinju vožnju pod uticajem alkohola kako bi zaštitili sebe ali i druge učesnike u saobraćaju.

(Policijska uprava Doboj)

Exit mobile version