Site icon olovka.info

PU DOBOJ: Za četiri dana kod 79 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu

pu doboj

Na području Policijske uprave Doboj u periodu od 20. do 23.01.2022. godine, realizovana je republička akcija sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova. 

Tokom akcije zbog alkoholisanosti sankcionisano je ukupno 79 učesnika u saobraćaju od kojih je 14 lišeno slobode. Od navedenog broja lica lišenih slobode, kod 12 lica je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od preko 1,5 g/kg, dok su dva lica odbila da se podvrgnu alkotestiranju. Tri vozača su odbila da se podvrgnu testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu i isti su sankcionisani.

Tokom sprovođenja navedene akcije 21.01.2022. godine, oko 06,30 časova, na magistralnom putu M1-105, u mjestu Dugo Polje, područje opštine Modriča, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je smrtno stradao pješak. Kod vozača putničkog automobila marke „audi” je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0,59 g/kg.

Policijska uprava Doboj apeluje na vozače motornih vozila da radi lične i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima, stanju puta i vremenskim prilikima, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Foto: MUP RS

(Policijska uprava Doboj)

Exit mobile version