Site icon olovka.info

PU DOBOJ Za 6 mjeseci kažnjeno 678 vozača sa stranim vozačkim dozvolama

doboj utaja poreza

Na području u nadležnosti Policijske uprave Doboj za šest mjeseci kažnjeno je 678 vozača sa stranim vozačkim dozvolama zbog prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Iz Policijske uprave Doboj najavljuju da će, s obzirom na to da je počela turistička sezona i povećan broj građana i vozača u tranzitu, nastaviti pojačane aktivnosti u oblasti bezbjednosti saobraćaja kako bi bila poboljšana situacija u ovoj oblasti.

Za šest mjeseci kontrolisano je 15.188 vozača i vozila, od kojih su 274 vozila isključena iz saobraćaja, i to 153 zbog tehničke neispravnosti, 78 zbog isteka registracije više od 30 dana, te 43 po ostalim osnovama, saopšteno je iz policije.

U ovom periodu iz saobraćaja su isključena 1.862 vozača, i to 1.406 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, 28 zbog odbijanja alko-testiranja, 115 zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje, 10 zbog uticaja droge ili psihoaktivnih lijekova, 243 zbog odbijanja provjere na prisustvo droge, 54 zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i šest zbog upravljanja bez odgovarajuće kategorije. 

/Policijska uprava Doboj/

Exit mobile version