Site icon olovka.info

PU DOBOJ: Tokom vikenda evidentirano 241 prekoračenje brzine kretanja vozila

Policijska uprava Doboj

Policijska uprava Doboj je tokom prethodnog vikenda realizovala regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu alkoholisanosti svih učesnika u saobraćaju i upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih supstanci.

Tokom sprovođenja akcije kontrolisana su 453 učesnika u saobraćaju od kojih su 363 alkotestirana. Zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja je isključeno 75 vozača od kojih je 12 lišeno slobode.

Tokom provođenja navedene akcije evidentirani su i drugi prekršaji: 241 prekršaj evidentiran mobilnim radarskim sistemima i uređajima za mjerenje brzine kretanja motornih vozila u pokretu, 27 prekršaja nekorištenja bezbjednosnog pojasa, šest prekršaja nekorištenja sigurnosne sjedalice za djecu, 36 prekršaja tehničke neispravnosti, sedam prekršaja koje su počinili vozači mopeda, motocikla i bicikla, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, tri prekršaja upravljanja neregistrovanim vozilom i dva prekršaja nepropisnog preticanja.

Policijska uprava Doboj apeluje na vozače, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

(Policijska uprava Doboj)

Exit mobile version