Site icon olovka.info

PU Doboj: Provedena akcija kontrole brzine sa fokusom na brzinu kretanja motocikala

pu doboj kontrola brzine

Policijska uprava Doboj je tokom prethodnog vikenda realizovala regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila i kontrolu vozača motocikla, lakih motocikla, vozača mopeda i bicikla.

Tokom sprovođenja akcije kontrolisano je 395 učesnika u saobraćaju od kojih je 200 alkotestirano. Zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja je isključeno 18 vozača od kojih je jedan lišen slobode.

Tokom provođenja navedene akcije evidentirana su 273 prekoračenja brzine, od toga 198 na području opštine Brod, 31 na području opštine Teslić, 30 na području grada Doboja i 14 na području opštine Modriča.

Takođe, evidentirani su i drugi prekršaji: 40 prekršaja nekorištenja bezbjednosnog pojasa, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosne sjedalice za djecu, 15 prekršaja tehničke neispravnosti, 36 prekršaja koje su počinili vozači mopeda, motocikla i bicikla, tri prekršaja upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje i sedam prekršaja upravljanja neregistrovanim vozilom.

S obzirom na početak turističke sezone i povećane frekvencije vozila na svim putnim pravcima, Policijska uprava Doboj će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima u cilju održavanja povoljnog stanja bezbjednosti u saobraćaju.

Apelujemo na vozače, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Exit mobile version