Site icon olovka.info

Prvi roman kultnog reditelja „Bilo jednom u Holivudu“ Kventina Tarantina u prodaji od 17. maja (ODLOMAK)

Kventin Tarantino bilo jednom u holivudu knjiga

Bestseler Njujork tajmsa koji je smjesta zauzeo 1. mjesto u SAD – roman Kventina Tarantina “Bilo jednom u Holivudu”, pojaviće se u knjižarama izdavačke kuće Laguna u Srbiji 17. maja 2022. godine.

Roman Kventina Tarantina “Bilo jednom u Holivudu” je spektakularan prefinjen i brutalan, neprestano iznenađujući i povremeno šokantan roman.

Likovi u romanu “Bilo jednom u Holivudu”

„Bilo jednom u Holivudu“ roman Kventina Tarantina

Rik Dalton – Nekada je imao sopstvenu TV seriju, ali sada je Rik izraubovani negativac nedjelje koji tugu utapa u koktelima s viskijem. Hoće li mu telefonski poziv iz Rima promijeniti sudbinu nabolje, ili je možda zapečatiti?

Klif But – Rikov dubler i kaskader, najozloglašeniji čovjek na snimanju svakog filma jer on je možda jedini koji se izvukao nekažnjen iako je počinio ubistvo…

Šeron Tejt – Napustila je Teksas kako bi ostvarila san o tome da postane filmska zvijezda i uspjela je u tome. Šeron svoje bezbrižne dane provodi sada na Sijelo drajvu, visoko u Holivudskim brdima.

Čarls Menson – Bivši osuđenik je ubijedio gomilu nafiksanih hipika da im je duhovni vođa, ali on bi to rado trampio za status rokenrol zvijezde.

Izvodi iz kritike romana:

„Da pozajmimo frazu iz Tarantinovog opusa: ovo je ukusno piće… Kventin vas nagoni da okrećete stranicu za stranicom kao da ne postoji ništa lakše na svetu, što je najteži mogući trik.“
– New York Times

„Klasični Tarantino kod koga sve pršti od eksplozivnih dijaloga ispunjenih mešavinom uličnih i književnih kadenci. Čita se kao da slušate nečiju dobru priču. Tarantinov prvi roman kao da najavljuje novi pravac u stvaranju za ovog neumoljivo inventivnog režisera.“
– Washington Post

„Sjajna karakterizacija, vrcavi dijalozi, radnja koja teče kao podmazana. Ukoliko ste gledali film koji joj prethodi, knjiga će vam ponuditi dublji uvid u genezu likova i društvene okolnosti u kojima se priča odigrava, a sve to začinjeno filmskim trivijama i nasiljem – gde mu je mesto i gde nije, jer znamo da Tarantino ne štedi ni svoje junake ni negativce.“
– Ivana Veselinović, Bukmarker

Odlomak romana Kventina Tarantina “Bilo jednom u Holivudu” možete u pdf formatu preuzeti ovdje ili na linku sa fotografije ispod.

Exit mobile version