Site icon olovka.info

Protest “Srbija protiv nasilja” u Beogradu; Pročitani zahtjevi FOTO/VIDEO

Četvrti protest “Srbija protiv nasilja” održan je u Beogradu. Učesnici protesta nakon šetnje formirali su prsten oko RTS-a. Јoš jednom su pročitani zahtjevi, a najavljen je novi protest za sljedeći petak.

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, inače jedan od organizatora protesta dijela opozicije, izjavila je za N1 da je protest završen i zahvalila im što su došli.

Dio opozicije koji organizuje protest traži da javni servis Srbije izvještava u interesu svih građana i da se čuje kritičko mišljenje.

Skup su prijavili Miroslav Aleksić iz Narodne stranke, Marinika Tepić iz Stranke slobode i pravde, Srđan Milivojević iz Demokratske stranke, Nebojša Zelenović iz stranke Zajedno, Aleksandar Јovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka i Biljana Đorđević iz pokreta Ne davimo Beograd.

Na protest su došli i Zoran Lutovac i Dragana Rakić iz Demokratske stranke, predsjednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, Radomir Lazović i Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd, poslanik Moramo – Zajedno Đorđe Miketić, glumac Nikola Kojo.

U zahtjevima koje je dio opozicije još prije nekoliko nedjelja ispostavio, traži se i zaustavljanje promovisanja nasilja u javnom prostoru, kao i institucionalna odgovornost.

Konkretno zahtjevi su smjena savjeta REM-a, oduzimanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi zbog promocije nasilja, smjena rukovodstva RTS-a zbog programa koji afirmišu nasilje, gašenje štampanih medija koji krše novinarski kodeks, kao i smjena ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA-e Aleksandra Vulina.

Exit mobile version