Site icon olovka.info

Primož Ulaga, legenda jugoslovenskog sporta kriv za primanje mita

Primož Ulaga

Nekadašnji jugoslovenski ski skakač Primož Ulaga osuđen je na kaznu zatvora od 23 mjeseca, uslovno tri godine, pošto je utvrđeno da je kriv za primanje mita od sportista dok je bio na čelu Slovenačke skijaške asocijacije.

Kako prenose slovenački mediji, rasprava je održana tokom 2020. i tada se Ulaga izjasnio da nije kriv, ali je na suđenju ovog ponedjeljka promjenio iskaz i priznao krivicu.

Tužilaštvo je teretilo Ulagu, da je, dok je bio na čelu Skijaške asocijacije, tražio od nekoliko reprezentativaca u skijaškim skokovima i dvojice trenera dio novca od njihovih sponzorskih ugovora.

Kako se navodi, Peter Prevc i Robert Kranjec su odbili njegov zahtjev, ali je Ulaga potom od dvojice trenera i Andraža Pograjca uzeo 25 odsto od sponzorskih ugovora, što je oko nekoliko hiljada evra.

Poslije priča o korupciji, Ulaga je podnio ostavku iz “ličnih razloga”, i od 2013. godine nije na mjestu predsjednika Slovenačke ski asocijacije.

U bogatoj karijeri Primož Ulaga je osvojio timsku srebrnu medalju za Jugoslaviju na Igrama u Kalgariju 1988. a u Svjetskom kupu je ostvario devet pobjeda.

https://youtu.be/EhWt2PE128s
Primož Ulaga na ZOI u Sarajevu 1984.
Exit mobile version