Site icon olovka.info

Preminula Lisa Marie Presley, kćerka kralja rock’ n’ rolla Elvisa

Lisa Marie Presley

Lisa Marie Presley, jedino dijete kralja rock’n’rolla Elvisa, preminula je u 54. godini.

“Teška srca moram podijeliti razarajuću vijest da nas je napustila moja lijepa kćerka Lisa Marie”, rekla je Priscilla Presley.

Lisa Marie, takođe pjevačica, ranije je u četvrtak hitno prevezena u bolnicu. Mediji navode da je imala srčani zastoj. Pronađena je kako ne daje znakove života u svom domu u Kalabasasu u Kaliforniji, rekli su izvori američkom izdanju TMZ.

“Ona je bila najstrastvenija, najsnažnija žena koju sam ikada poznavao. Tražimo privatnost dok pokušavamo da se nosimo sa ovim dubokim gubitkom”, rekla je Priscilla Presley.

Njena majka nije govorila o mogućem uzroku smrti.

Lisa Marie Presley

Pozivajući se na izvor blizak Lisi Marie Presley, TMZ je objavio da je ona pronađena bez znakova života u svojoj spavaćoj sobi u četvrtak ujutro. Bolničari su izveli i postupak oživljavanja i dali joj epinefrin kako bi ponovno pokrenuli njen puls.

Lisa Marie Presley rođena je 1968. i vlasnica je očeve vile Graceland u Memphisu, popularne turističke atrakcije. Imala je devet godina kada je Elvis preminuo od srčanog udara u Gracelandu 1977. u svojoj 42 godini.

Njena muzička karijera započela je debitantskim albumom “To Whom It May Concern” iz 2003. godine. Slijedio je album “Now What” iz 2005., a oba su dospjela među 10 najboljih na Billboardovoj ljestvici albuma 200. Treći album, “Storm and Grace”, objavljen je 2012. godine.

U utorak su Lisa Marie i Priscilla Presley prisustvovale dodjeli Zlatnih globusa na Beverly Hillsu, gdje je Austin Butler osvojio nagradu za najboljeg glumca u dramskom filmu za glavnu ulogu u prošlogodišnjem biografskom filmu “Elvis”.

Exit mobile version