Site icon olovka.info

Poznat uzrok eksplozije u Smederevu: Na uviđaju otkriveni zastrašujući detalji, nađeno raskomadano tijelo

uzrok eksplozije u smederevu

U stanu u Smederevu sinoć je eksplodiralo nekoliko kilograma eksploziva, nezvanično se saznaje.

U eksploziji je poginula jedna, a ranjeno je još dvoje ljudi.

Kako dalje Blic saznaje, poginula osoba je najvjerovatnije i ona koja je aktivirala pomenuti eksploziv.

Iako se prvobitno mislilo da je plinska boca uzrok eksplozije, na uviđaju su otkriveni zastrašujući detalji.

Podsjetimo, na posljednjem spratu stambene zgrade u Ulici slobode u centru Smedereva sinoć oko 20.35 došlo je do snažne eksplozije koja se, prema svjedočenjima Smederevčana, čula i 10 kilometara dalje.

Počela su stakla da padaju. Okrenuo sam se i vidio da ljudi izlaze iz zgrade (u kojoj se dogodila eksplozija). Čuo sam vriske. Išao sam od stana do stana i pitao treba li pomoć – rekao je P.S. sinoć koji je i spasavao ranjene ljude.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako P. S. iz zgrade u kojoj je eksplodirala bomba izvodi komšije koji su očigledno u stanju šoka. Oko njih je metež, na ulicama mješavina srče, šuta, dijelova tijela…

Stigao je do četvrtog sprata, do svog druga G.

Pitao sam ga da li je dobro. Rekao je da jeste, pa sam ga spustio dolje. Kad sam njega uhvatio vidio sam i ženu da nose. Pitao sam da li ima neko dijete gore i još nekoga, pa sam se vratio da ih spasim – rekao je.

Nakon stravične eksplozije u Smederevu nađeno je raskomadano tijelo jedne žrtve, a istražni organi još utvrđuju identitet poginule osobe.

U eksploziji su povrijeđene dvije osobe, brat i sestra. Istražitelje sada čeka zadatak da otkriju ko je poginula osoba na osnovu dijelova tijela rasutih na ulici.

/SrpskaInfo/

Exit mobile version