Site icon olovka.info

Potpisan Memorandum o unapređenju radioničkih kapaciteta “Željeznica Republike Srpske”

slađan jović

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i zamjenik generalnog direktora kineske kompanije “CRRC Ćićihar Roling Stok” /CRRC – Qiqihar Rolling Stock Co.LTD/ Vu Tjenjuen potpisali su juče Memorandum o razumijevanju o saradnji na jačanju i unapređenju radioničkih kapaciteta “Željeznica Srpske”.

Cilj Memoranduma, koji je potpisan na osnovu odluke Vlade Republike Srpske, je unapređenje i modernizacija željezničke mreže u Srpskoj kroz efikasna idejna rješenja i projekte obnavljanja vučnih sredstava i radioničkih kapaciteta, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Čubrilović je istakao da je današnje potpisivanje rezultat uspješne saradnje Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i kompanije CRRC, što će doprinijeti daljem razvoju, unapređenju i realizaciji strateških planova iz oblasti željezničkog saobraćaja.

Vu je naveo da je Republika Srpska prepoznala zainteresovanost ove kompanije i da postoji čvrsto opredjeljenje i posvećenost za unapređenje željezničkog saobraćaja i revitalizaciju radioničkih kapaciteta u Republici Srpskoj.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će uspješna saradnja biti nastavljena i u budućnosti, sa ciljem doprinosa zajedničkom razvoju i buduće modernizacije željezničkog sektora u Republici Srpskoj.

Potpisivanju su prisustvovali generalni direktor “Željeznica Republike Srpske” Slađan Jović i pomoćnik ministra za željeznički, vodni i vazdušni saobraćaj Vesna Vožni.

“CRRC ” je najveći svjetski dobavljač opreme za željeznički prevoz, sa najkompletnijim linijama proizvoda i vodećim tehnologijama.

Glavne djelatnosti pokrivaju istraživanje i razvoj, dizajn, proizvodnju, popravke, prodaju i tehničke usluge za željeznička vozila.

/Željeznice Republike Srpske/

Exit mobile version