Site icon olovka.info

POLEDICA UVIJEK OŠTAR Džajiću, ovo je vaš poraz… Svi ste vi Kokezini, namještaju se utakmice i kod juniora!

mirko poledica

during the Extraordinary Elections Vanredna Izborna Skupstina Fudbalskog Saveza Srbije at Sports center of Serbia Football Federation on March14, 2023 in Stara Pazova, Serbia. (Photo by Pedja MilosavljevicStarsport.rs ©)

“Svečarsku” atmosferu na današnjoj sjednici Fudbalskog saveta Srbije na kojoj je Dragan Džajić izabran za novog predsjednika FSS, na kratko je prekinuo Mirko Poledica, predsjednik Sindikata fudbalera Nezavisnost, koji je jedini ukazao na neke probleme. Otvorio je nekoliko tema, koji su njegovim izlaganjem i završene. Jedini nije dobio ni “mrvicu” aplauza, dok su prethodni govornici na taj način na kraju pozdravljeni.

Prvo je Poledica pričao o legitimitetu skupa u Staroj Pazovi:

Prethodni izbori 2019. godine su bili nezakoniti izbori, pa automatski i sve rađeno prethodne četiri godine. Predsjedavao je bio Slaviša Kokeza, za kojeg svi znamo ko je šta je i iz koje sfere dolazi. Svi ste vi izbor Kokeze, čovjeka koji je dovođen u vezu da je pripadnik kriminalnih grupa…

Imao je još jednu konkretnu zamerku:

Čak 15 mjeseci nije radio arbitražni sud, to je najveće poniženje za igrače.

Govorio je i o regularnosti, kao odgovor generalnom sekretaru FSS Jovanu Šurbatoviću:

Imali smo jako veliki broj namještenih utakmica! Vi ste, Šurbatoviću, pričali o Superligi. U nižim ligama svakog vikenda se namještaju utakmice, čak i u juniorskim ligama. To su problemi svih nas. Zbog toga imamo prazne stadione. Niko gledaoce ne može da prevari.

Imate još minut – upozorio je Branislav Nedimović, predsedavajući.

Razumem potrebu da me  sprečite – uzvratio je Poledica.

Za kraj je pomenuo predsjedničku trku:

Odustajanje Vidića je poraz svih nas, morali bismo da se zapitamo u kom pravcu ide srpski fudbal!

Poledica je tražio od Šurbatovića da se izjasni o raspodjeli novca od plasmana na Mundijal:

Sa zadovoljstvom ću da razjasnim. Sve je urađeno kao i uvijek. Izvršni odbor donese odluku o premijama. Identična je bila i 2006. i 2018, kao i sad pred Katar. Savezu od zarađenih para ide 60 odsto, a 40 igračiima. Oni se odekrnu 2,5 odsto na račun zaposlenih u FSS. Nikad sumanutih i basnoslovnih para i premija nije bilo. Zbog nekih laži pokrenućemo sudske procese.

Poledica se na kraju obratio Džajiću:

Otac i djeda su mi pričali o vama. Poštujem vas, ali ovo je možda vaš najveći poraz, a ne pobjeda!

Posle toga je Poledica napustio sednicu…

/MaxBetSports/

Exit mobile version