Site icon olovka.info

Pogledajte luksuznu vilu Naomi Kembel koja se nalazi u Keniji FOTO

Naomi Kembel u intervjuu za Architecture Digest otvorila je vrata svog spokojnog utočišta u Istočnoj Africi. U njenoj vili u Keniji tirkizni bazen sa slanom vodom proteže od sunčane terase pravo u dnevnu sobu.

Posjeta mjestu Malindi u Keniji očarala je Kembel, jednu od najpoznatijih supermodela devedesetih. Tih je godina ona dominirala pistama za Channel l, Vivienne, Westwood i Versace, a onda je kupila ogromnu vilu u malenom mjestu na obali mora koji joj je služio kao odmaralište više od 20 godina.

“To je vrlo smirujuće mjesto. Zapravo ovdje ne želite biti na telefonu. Ne pokušavate pronaći televiziju. Samo želite čitati i biti sa sobom. Lijepo je uživati tišini”, kazala je.

Prozračna, otvorenog oblika, okrunjena krovom makuti (zamršenom tehnikom slame porijeklom iz istočne Afrike) je kuću za odmor Campbell.

Iako se Campbell ne plaši krenuti u potragu za upečatljivim namještajem nadaleko i naširoko, ona želi podržati lokalnu zanatsku radnju tamo gdje je to moguće.

“Mnogo drvenog namještaja koji imamo u kući izrađeno je na Malindiju. U stvari, nekada smo imali radionicu sa stražnje strane kuće”, kazala je.

Djelo cijenjenog lokalnog umjetnika Armanda Tanzinija pojavljuje se u cijeloj rezidenciji, od ručno rezbarenih drvenih vrata do divovskih mapa Afrike.

Campbell se može naći i na drugoj strani kontinenta, u potrazi za komadima namještaja koji će upotpunit njen dom.

“Senegal ima nevjerojatan namještaj. Svaki put kad odem kupim nešto od namještaja”, kazala je.

Usvojena radna etika omogućila je modnoj kraljici Naomi Kembel fenomenalnu 35-godišnju manekensku i glumačku karijeru.

Exit mobile version