Site icon olovka.info

Pogledajte kreš test Aurus limuzine koju koristi i Vladimir Putin

aurus kreš test

Luksuzni ruski proizvođač automobila Aurus koji je poznat po tome što proizvodi limuzine za predsjednika Rusije Vladimira Putina, objavio je snimak kreš testa.

Aurus kreš test

Snimak je emitovala Zvezda TV u nedjelju u okviru priloga o automobilu, a prikazan je crash test sedana Aurus Senat (12:11). Luksuzni automobil košta najmanje 254.000 dolara, a testni primjerak je testiran tako što je udario u prepreku u jednom od hangara pomenute kompanije.

Vozilo dugo 5,6 metara i opremljeno hibridnim pogonom može ubrzati od 0 do 100 km/h za šest sekundi, a u prepreku je udarilo pri brzini od 64 km/h.

Iako je prednji dio automobila nakon udara uništen, dvije crash test lutke na prednjim sjedištima su bile neoštećene.

Ovo nije prvi javno objavljeni test Aurusovog automobila, jer su Senat limuzine testirane u januaru prošle godine u uslovima sibirske zime gdje temperature padaju do minus 50 stepeni.

Proizvodnja luksuznih limuzina je dio projekta Korezh, a u početku su bile namijenjene samo visokim ruskim zvaničnicima. Limuzina je debitovala na Putinovoj inauguraciji u maju 2017. godine, a kompanija je kasnije odlučila prodaju proširiti i izvan Rusije. Serijska proizvodnja počinje 2021. godine, ali će nekoliko prvih vozila sići s proizvodne trake već u novembru ove godine.

Potražnja je velika, a od februara 2018. godine je naručeno više od 700 Aurusovih limuzina.

Izvor klix.ba

Exit mobile version