Site icon olovka.info

Počeo 14. Međunarodni teniski ITF fjučers turnir „Doboj open 2021”; 32 tenisera iz 24 zemlje, nagradni fond 15 hiljada dolara

U glavnom žrijebu turnira “Doboj open 2021” su 32 tenisera. Na turniru nastupaju igrači iz 24 zemlje, a nagradni fond turnira je 15 hiljada dolara. Prvi nosilac je Mađar, Žombor Piroš, 420. na ATP listi. Za prve ATP poene boriće se i domaći igrač Andrej Nedić, koji se ima čime pohvaliti. Od početka godine niže pehare osvojene na različitim turnirima.

U februaru sam osvojio prvo mjesto na Državnom prvenstvu u Doboju. Osvojio sam i ljetno Državno prvenstvo u Sarajevu. Takođe, igrao sam i finale ITF turnira u Banjaluci, a nakon toga sam osvojio ITF Doboj. To mi je bio prvi osvojeni ITF turnir. Ova godina mi je izuzetno dobra i nadam se da ću tako nastaviti – izjavio je Andrej Nedić, teniser.

Andrej Nedić, teniser

Pozivnicu za nastup na glavnom turniru dali smo Andreju, našem najboljem junioru. On je osvajao pehare u svim kategorijama, državni je prvak BiH, seniorski je prvak BiH i osvajač je našeg prvog ITF turnira – rekao je Dragan Dragičević, direktor turnira.

Dragan Dragičević, direktor turnira

U Teniskom klubu Doboj, koji su organizatori ovog 14. po redu ITF fjučers turnira zadovoljni što je u kvalifikacijama i glavnom turniru učestvovao velliki broj bh tenisera.

-Ove godine deset igrača iz BiH učestvuje na turniru. Osam je učestvovalo u kvalifikacijama. Dva igrača su se kvalifikovala u glavni turnir, a dvojica igrača su se plasirala direktno, Aldin Šetkić kao drugi nosilac i 435 igrač svijeta, te Andrej Nedić iz Doboja, koji je dobio poziv za učešće na turniru – izjavio je Miodrag Marković, predsjednik Teniskog kluba Doboj.

Miodrag Marković, predsjednik Teniskog kluba Doboj

Prošle godine ovaj turnir nije bio organizovan zbog pandemije virusa korona. Nakon godinu dana pauze turnir se vratio u Doboj, ali ima zemalja gdje se zbog mjera tenis još uvijek ne igra.

-U Australiji nema ni jednog turnira, Kanada je zatvorena. Broj ovih turnira prepolovljen je u odnosu na prije dvije godine. Kvalitet tenisa na ovakvim turnirima je mnogo veći nego što je bio ranije – rekao je Vladimir Erg, supervizor.

Vladimir Erg, supervizor

Za subotu je predviđeno finale dubla, a u nedjelju finale singla. Pobjedniku će pripasti 15 ATP bodova, plus dodatna tri ako je do pobjede došao iz kvalifikacija. Nagradni fond tunira je 15 hiljada dolara. Pokrovitelji turnira su Grad Doboj i Vlada Republike Srpske.

RTV Doboj

Exit mobile version