Site icon olovka.info

Piton dug tri metra iskočio s police sa začinima u australijskom supermarketu VIDEO

piton

Helaina Alati bila je u ponedjeljak u jednoj trgovini u Sydneyju kada je tri metra duga neotrovna zmija iskočila s police sa začinima.

Neobična scena u supermarketu Woolworths na periferiji grada okončana je sretno jer je Alati spasilac divljih životinja i dobro poznaje zmije.

“Okrenula sam glavu i vidjela da se zmija nalazi na oko 20 centimetara od mog lica i gleda ravno u mene”, rekla je za BBC.

Ostala je mirna, a niko drugi nije bio u blizini. Prepoznavši odmah dijamantskog pitona, Alati je znala da nije otrovan.

Upozorila je osoblje i rekla da bi im mogla pomoći da izvuku zmiju. Uzela je zmijsku vreću iz svoje kuće, vratila se u trgovinu, lupnula zmiju po repu i ona je sama ušla. Zatim ju je pustila dalje od kuća u žbunju – prirodnom staništu vrste oko Sydneyja.

Alati je ranije izvela najmanje 20 spašavanja zmija. Kaže da se njeni prijatelji šale da je ona “djevojka zmija”, misleći na scenu iz zoološkog vrta u filmu o Harryju Potteru, gdje dječak čarobnjak otkriva da može razgovarati sa zmijama.

“One mi same dolaze kao da možda samo osjećaju da sam osoba koja brine o životinjama”, rekla je.

Exit mobile version