Site icon olovka.info

Pet godina od ubistva Olivera Ivanovića VIDEO

oliver ivanović godišnjica ubistva

Navršilo se pet godina od ubistva lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića. Do sada nije utvrđeno ko su nalogodavci i počinioci tog zločina.

Dovezen je u bolnicu u besvjesnom stanju. Ljekari su pokušali da ga reanimiraju, ali je Ivanović podlegao povredama. Obdukcioni nalaz je tada pokazao da je ubijen sa šest metaka.

„Nikada više u Srbiji ljudi ne smiju da prolaze kroz medijsku torturu koju je prošao Oliver Ivanović“, oglasio se uoči obilježavanja 5. godišnjice ubistva srpskog političara sa Sjevera Kosova direktor kampanja pokreta „Kreni-Promeni“, Savo Manojlović.

„Oliveru Ivanoviću zahvaljujući kome je srpsko stanovništvo opstalo na Severu Kosova 1999. crtana je meta na čelo na nacionalnoj frekvenciji. Karatista s karakterom. Obrazovan. Govorio strane jezike. Zamenenili ga beskičmeni, polupismeni, kupci diploma koji su prodali Srbe na KiM-u“ napisao je Manojlović na svom Tviter nalogu.

On je ujedno podijelio video klip iz televizijskog duela sa Željkom Mitrovićem, vlasnikom televizije Pink koja je par mjeseci prije ubistva Olivera Ivanovića emitovala spot u kojem je on žigosan kao „nepošten čovjek“ i „izdajnik“.

Manojlović poručuje da osim toga što je Oliveru Pink crtao metu, da su ga progonili kosovski sudovi, a međunarodna zajednica ćutala.

„Sramotno je bilo ćutanje institucija na brojna kršenja zakona kao i činjenica da je nacionalna frekvencija Pink zloupotrebljena za progon Olivera Ivanovića. Najgoru torturu pretrpio je sudskim progonom od strane kosovskog pravosuđa koje ga je tri godine držalo u zatvoru, a sramotno je bilo i ćutanje međunarodnih predstavnika“ zaključio je Manojlović.

Podsjetimo TV Pink, kao i TV Most emitovali su u jesen 2017. godine „predizborni“ spot o Oliveru Ivanoviću, kojim je žigosan kao „nepošten čovjek“ kojem je „više stalo do svog automobila nego do života svog sugrađanina“, i kao „izdajnik“.

Spot je objavljen u udarnim terminima – kasnim popodnevnim, odnosno večernjim satima ovih televizija.

Tri mjeseca po emitovanju Ivanović je ubijen s šest hitaca u leđa 16. januara, oko 08:15, pred prostorijama kancelarije u centru Kosovske Mitrovice gde se danas obilježava peta godišnjica. Ubice i nalogodavci još uvek nisu poznati. Ujedno, javnosti nije poznato ko je autor predizbornog spota.

/Agencije, portal Kossev/

Exit mobile version