Site icon olovka.info

Partizan pretrpio katastrofu protiv Olimpijakosa VIDEO

evroliga olimpijakos partizan

Košarkaši Partizana pretrpjeli su večeras četvrti poraz od početka sezone u Evroligi. Tim Željka Obradovića je u sedmom kolu elitnog evropskog takmičenja poražen u Pireju od Olimpijakosa rezultatom 87:58, pa sada Partizan ima skor 3-4, a Olimpijakos je poslije dva vezana neuspjeha upisao ukupno petu pobjedu i zadržao mjesto u vrhu tabele.

Bez povrijeđenih Avramovića, Smailagića, Koprivice, Egzuma, kao i bez reprezentativaca Anđušića i Trifunovića, “Crno-bijeli” su u Pirej stigli sa samo devetoricom igrača u rosteru, a trener Obradović je u većem dijelu prve četvrtine koristio Madara, Pantera, Nanelija, Ledeja i Lesora. 

Ta petorka je solidno parirala kvalitetnom domaćem timu, ali je Olimpijakos stekao osam poena prednosti do kraja prvog kvartala. Ta razlika je tokom druge četvrtine dostigla i 12 poena u korist domaćih, a Partizan je u finišu poluvremena uspio da iskoristi par velikih grešaka rivala i smanji na 45:38.

To je bio rezultat poslije 20 minuta igre, a na početku treće četvrtine Partizan uspjeva dodatno da se približi i smanji na 48:45.

Izgledalo je tada da bismo mogli da gledamo neizvjesnu borbu u nastavku meča, ali je vrlo brzo uslijedio odgovor domaćeg tima koji do kraja treće dionice dolazi do 14 poena razlike – 68:54. “Crno-bijeli” su u tom periodu igre ponovili one greške o kojima je trener Obradović više puta govorio od početka sezone, a to je loša selekcija faulova i po ko zna koji put neiskorišćene prilike da se ”malim” faulovima poremeti ritam protivničkog tima.

U posljednjoj četvrtini Olimpijakos je udvostručio ionako ubjedljivu prednost, pa je “Parnom valjku” prijetila prava rezultatska katastrofa, iako je Partizan zaslužio bolji rezultat na osnovu onoga što je pokazao u većem dijelu igre. Nažalost, ni ovaj meč nije prošao bez povrijeda kada su igrači Partizana u pitanju, ovoga puta je Panteru pukla arkada, baš kao Naneliju protiv Borca u Čačku.

Trener Obradović je u finišu, donekle i silom prilika, poslao na teren i Gregora Glasa i Đorđija Jovanovića, ali njih dvojica nisu uspjeli da se na bilo koji način istaknu do kraja meča.

Kostas Slukas je sa 17 poena i osam asistencija bio najefikasniji u pobjedničkoj ekipi, Vezenkov ga je pratio sa 15, uz sedam skokova, a Larencakis je upisao 14 poena.

U Partizanu Naneli i Panter po 14, a Lesor i Papapetru po 10 postignutih poena.

Exit mobile version