Site icon olovka.info

Ovogodišnji nikšićki “Lake Fest” od 8. do 10. avgusta

Lake Fest 2019

Ovogodišnje, deveto izdanje najvećeg crnogorskog rok festivala održaće se od 8 do 10. avgusta na Krupačkom jezeru pored Nikšića.

ULAZNICE:
Cijene ulaznica su ostale nepromijenjene u odnosu na 2018. I ove godine cijena je 10 evra za jedno veče i 25 evra za trodnevnu ulaznicu. Ulaz za djecu mlađu od 12 godina je besplatan.
U Crnoj Gori ulaznice se mogu kupiti u Podgorici u Montenegro caffe pabu i Nikšiću u NK pabu. U regionu ulaznice mogu pronaći na online platformama i to:
– Srbija – Tickets. rs
– Hrvatska – Entrio.hr
– Bosnia i Hercegovina – Kupikartu.ba

Muzički program će i ove godine biti veoma raznovrstan. Ove godine prvi put na festivalu učestvuju Dog Eat Dog, a tu su i Love Hunters, Kolja, Kerber, Prti Bee Gee, Željko Bebek, Ibrica Jusić i mnogi drugi. Pored najboljih regionalnih muzičkih sastava posebna pažnja će se posvetiti mladim neafirmisanim bendovima.

Učesnici i satnica ovogodišnjeg Lake fest-a

KAMP UPOTPUNJEN DJEČIJIM KUTKOM Kao i prethodnih godina i ove će biti organizovan prostor za standardni i moto kamp. Boravak u kampu je besplatan. Plaća se samo boravišne taksa koja iznosi 0,6 eura.
Zbog velikog interesovanja posjetilaca koji na Lake Fest dolaze porodično sa djecom, od ove godine je kamperski prostor obogaćen kutkom za najmlađe. Na kamperskom prostoru svakog dana uz razne animatorske aktivnosti, najmlađa publika LAKE FEST-a će imati mogućnost da uživa na ovogodišnjem festivalu u različitim igrama i edukativnim radionicama.
Edukativne igre i radionice na temu reciklaže će biti namijenjene djeci predškolskog uzrasta i mlađim osnovcima do 9 godina.

KONKURS ZA IZRADU AFTERMOVIE LAKE FEST 2019 “IZ RAZLIČITOG UGLA V”
U sklopu umjetničkog programa organizacija festivala ‘’Lake fest’, petu godinu za redom, raspisuje konkurs na međunarodnom nivou pod nazivom ‘’Iz različitog ugla’’.
Kao i prethodnih godina, osnovna ideja projekta jeste izrada kratkometražnih autorskih filmova o ‘’Lake fest-u 2019’’, tzv ‘’After Movie Project’’. Nakon završetka festivala, održaće se mini festival kratkih video formi ‘’Lake Movie’’ koji obuhvata nagrađivanje najbolja tri filma, za koje je obezbjeđen nagradni fond i projekciju svih takmičarskih filmova po završetku izbora najboljih. Rok za prijavljivanje i izbor kandidata do 5. avgusta.

PRESS AKREDITACIJA
Apliciranje za akreditovanje novinara za LAKE FEST 2019 je otvoreno za sve medijske kuće.
Rok za podnošenje prijava za akreditovanje medija je 1. avgust 2019. Prijave podnijete poslije ovog datuma neće biti razmatrane.
Sve medijske kuće čiji zahtjev za akreditovanje bude prihvaćeni biće o tome obavještavane do 5. avgusta 2019.

OSVOJI ULAZNICE
Za pratioce Facebook i Instagram stranica, LAKE FEST organizuje nagradnu igru u kojoj pratioci šalju fotografije sa ranijih izdanja festivala i imaju mogućnost osvojiti trodnevne ulaznice za sebe i prijatelja.

ŠTAMPA MAJICA “LAKE FEST 2019” NA LICU MJESTA 
Na festivalskom prostoru i ove godine svi posjetioci će imati mogućnost da na licu mjesta sami kreiraju izgled majice LAKE FEST 2019.
U saradnji sa Pivarom Trebjesa biće organizovan prevoz autobusom Krupac – Podgorica, Nikšić – Krupac, Krupac – Nikšić.
Cijene pića i hrane biće na nivou prošlogodišnjih, veoma pristupačne za sve posjetioce.

Generalni sponzori LAKE FEST-a su Elektroprivreda Crne Gore, Pivara “Trebjesa” Nikšić, opština Nikšić i Nacionalna turistička organizacija. Detaljnije informacije o festivalu posjetioci mogu pronaći na zvaničnoj web stranici www.lakefest.me i zvaničnoj Facebook stranici Lake Fest-a.

Romeo Drljić, olovka.info

Exit mobile version