Site icon olovka.info

Ovako bi trebao izgledati novi Dinamov stadion u Zagrebu od 60 miliona eura

novi dinamov stadion

Hrvatski fudbalski klub Dinamo na društvenim mrežama objavio je fotografije novog stadiona na lokaciji na kojoj se trenutno nalazi stadion Maksimir, a koji bi ovaj klub mogao koštati 60 miliona eura.

Dinamo je na društvenim mrežama predstavio ideju i viziju novog stadiona, a identične fotografije ubrzo je uz veoma emotivnu poruku objavio i Zdravko Mamić.

Novi Dinamov stadion uključuje:

Foto: Facebook

“Ja za Dinamo živim i živjet ću u futuru. A Dinamov futur je fantastičan, moderan, novi stadion kakav je arhitekt gospodin Otto Barić isprojektovao u saradnji s klubom. Novi stadion UEFA kategorije 4, kakav Zagreb i Dinamo zaslužuju može biti gotov za tri godine”, napisao je Mamić i nastavio:

“Jedino što nedostaje je vaša podrška kako bi Dinamo dobio pravo građenja na zemljištu koje je bilo njegovo do 1992. godine, a zatim mu je oduzeto političkom odlukom. Novi stadion građane neće koštati ništa, a bit će na ponos svima. Koštat će oko 60 miliona eura koje će uložiti partneri projekta, a bit će najljepši ukras Zagreba. Hrvatska je nogometna nacija i Hrvatska, Zagreb, a osobito Dinamo ovo zaslužuju.”

Foto: Facebook

Dinamo trenutno igra na stadionu Maksimir u Zagrebu koji posljednjih godina u veoma lošem stanju, a posebno nakon zemljotresa prošle godine zbog čega je u jednom trenutku dobio i oznaku “privremeno neupotrebljiv”.

Exit mobile version