Site icon olovka.info

Ovako bi izgledao Volkswagenov Golf Country

Volkswagen Golf Country

Ruski magazin Kolesa.ru objavio je rendere koji pokazuju kako bi mogao izgledati moderni Volkswagen Golf Country.

Volkswagen je na Sajmu automobila u Ženevi 1989. godine predstavio koncept Golf Country, “podignuti” Golf hatchback s pogonom na sva četiri točka, a nakon sjajnih reakcija novinara i javnosti, godinu dana kasnije je stigla produkcijska verzija koja se proizvodila u Steyr-Daimler-Puch postrojenju u austrijskom Gracu.

S klirensom od 210 milimetra i izgledom off-road vozila, Golf Country se nije dobro prodavao. Manje od 8.000 primjeraka je proizvedeno u periodu od tri godine, a razlog za to je što crossoveri nisu bili popularni u to vrijeme.

Međutim, popularnost crossovera je u posljednje vrijeme zaista velika širom svijeta, a novi Golf Country bi mogao biti dobar potez Volkswagena, barem tako smatraju u magazinu Kolesa.ru gdje su objavljeni renderi.

Golf osme generacije je bio baza za render, a dobio je veće naplatke i gume većeg profila. Tu su i krovni nosači, kao i plastična zaštita karoserije koja ga čini robusnijim od Golfa Alltrack. Također, model je zamišljen s pogonom na sva četiri točka, baš kao i Golf Country iz devedesetih godina prošlog stoljeća.

Volkswagen vjerovatno neće proizvesti novi Golf Country uprkos komercijalnom uspjehu crossovera. Njemačka kompanija već ima nekoliko crossovera u ponudi, a Golf Country bi vjerovatno doveo do kanibalizacije.

Ipak, maštati nije zabranjeno.

klix.ba

Exit mobile version