Site icon olovka.info

Otvoren Međunarodni sajam turizma u Beogradu – bogatu ponudu predstavlja i Srpska FOTO

sajam turizma u beogradu

Pod sloganom „Kad je odmor nije teško“, u Beogradu je otvoren 44. Međunarodni sajam turizma, najznačajnija turistička manifestacija u regionu. Zemlja-partner ove godine je Kina, a sajam je okupio 350 izlagača iz više od 30 zemalja. Bogatu turističku ponudu sajamskoj publici predstavlja i Republika Srpska.

Štand Srpske na sajmu u Beogradu / Foto: RTRS

Srpska nastupa na sajmu jedinstveno jer će se u Beogradu predstaviti lokalne turističke organizacije iz Banjaluke, Prijedora, Bijeljine, Višegrada, Kozarske Dubice, Laktaša, Teslića, Gradiške, Foče, Kostajnice, Zvornika, Doboja, Ugljevika, Novog Grada, Kalinovika, Lopara.

Na sajmu će se predstaviti i Etno-selo “Stanišići”, “Kraljevsko selo Kotromanićevo”, banje Srpske, nacionalni parkovi, te Pecka.

Štand Srpske (Foto: RTRS)

Samostalno će izlagati turističke organizacije iz Trebinja i Istočnog Sarajeva, odnosno Јahorine.

Nastup na ovom sajmu od velikog je interesa za Republiku Srpsku, jer najveći broj posjetilaca i turista dolazi upravo iz Srbije, kažu u Turističkoj organizaciji Republike Srpske.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na svečanom otvaranju sajma turizma da će sve koji dođu u Srbiju dočekati velika dobrodošlica, i da su posljednjih godina napravljeni veliki pomaci, a prihod od turizma prošle godine porastao na 2,5 milijarde evra.

Vučić otvorio Međunarodni sajam u Beogradu (Foto: RTRS)

Na otvaranju se obratila i ambasadorka Kine, Čen Bo, zemlje partnera ovogodišnjeg sajma.

Čen Bo je istakla da vjeruje da će povećanje broja posjeta srpskih turista Kini snažno podstaći turističku saradnju Kine i centralne i istočne Evrope, što će doprinijeti povećanju njihove kulturne razmjene i promovisati ekonomski razvoj tih zemalja.

Nadam se da će svi iskoristiti tu priliku za bolje razumijevanje i saradnju i pružanju kvaliteta turističkih programa – rekla je ambasadorka.

Ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo (Foto: RTRS)

/RTRS/

Exit mobile version