Site icon olovka.info

Otvoren hotel “Rajska dolina luks”(FOTO/VIDEO)

Rajska dolina luks

Na Јahorini je danas svečano otvoren hotel “Rajska dolina luks”, a svečanosti su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik NSRS Nenad Stevandića, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, direktor hotela Zoran Čavić, ministri u Vladi Srpske i predstavnici u zajedničkim institucijama BiH.

Dodik je nakon svečanog otvaranja rekao da je ovaj hotel “dokaz uspjeha” i da je jako bitno da ostane u vlasništvu Vlade Republike Srpske, što je predstrek za dalji razvoj Srpske.

Dodik je istakao da je Vlada u taj dio Srpske uložila 250 miliona maraka većinom bespovratnih sredstava i da je Olimpijski centar na Јahorini postao epicentar razvoja u regionu.

Na planini Јahorini je u investicije uloženo preko milijardu maraka, što privatnog, što državnog kapitala. Želimo da investiramo u gondole prema Palama i Lukavici, što će biti od velikog značaja – istakao je Dodik.

Stevandić je rekao da je ovaj objekat “ostvarenje državotvornog duha”.

Počeo ga je graditi kralj Aleksandar i u svoj istoriji bio je i sjedište Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, a u njemu su održavane i sjednice Narodne skupštine Srpske – rekao je Stevandić.

Svečanosti su prisustvovali i ministri u Vladi Republike Srpske, predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama, te predstavnici opština u sastavu grada Istočno Sarajevo.

Hotel “Rajska dolina” nalazi se u centru skijališta na Јahorini, na početku šestosjeda “Poljice”.

Objekat su u novembru 2020. godine otvorili tadašnji srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Renovirani hotel “Rajska dolina”, u koji je uloženo 10 miliona KM, u vlasništvu je Vlade Srpske.

Hotel sadrži 18 apartmana, 12 soba, restoran i ostale sadržaje. A u novom hotelu posao je dobilo 50 radnika.

/RTRS/

Exit mobile version