Site icon olovka.info

Otkriveno koliko je novca Pol Pogba koštao Mančester Junajted tokom boravka u tom klubu VIDEO

Pol Pogba

Mančester Junajted je jučer zvanično objavio da će Pol Pogba napustiti klub po isteku ugovora 30. juna, a većina navijača Crvenih đavola je njegov drugi boravak na Old Trafordu ocijenila neuspješnim.

Nije dugo trebalo da se i napravi računica koliko novca je Junajted bacio na Pogbu tokom proteklih šest godina u kojima su Crveni đavoli osvojili samo jedan Karabao Kup i jednu titulu Evropske lige.

Kada ga je 2016. godine kupovao od Juventusa, Junajted je dao tada rekordnih 105 miliona evra torinskom klubu, a čak 46 miliona je uplaćeno njegovom menadžeru, nedavno preminulom Mini Raioli.

Pogbina početna plata je iznosila 10 miliona evra po sezoni, kasnije je pala na devet, a dobivao je i 3,5 miliona evra zbog marketinških prava, te 2,2 miliona evra po plasmanu Uniteda u Ligu prvaka – ukupno 8,8.

Francuz će i 30. juna dobiti još 4,5 miliona evra bonusa za lojalnost klubu, te je tako Pogba junajted koštao nešto više od 256 miliona evra.

Pogba je odigrao 226 utakmica tokom proteklih šest godina, što znači da je svaki njegov nastup koštao United 1,13 miliona evra. Preračunato u pogotke, to je 6,6 miliona evra za svaki od 39 njegovih postignutih golova.

Pol Pogba napušta Mančester ovog ljeta
Exit mobile version