Site icon olovka.info

OTAC UČESTVOVAO U KIDNAPOVANJU Otmičari htjeli iznuditi novac od Vanjine majke, djevojčicu (14) ubili i zakopali VIDEO

Vanja Đorčevska

Ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski rekao je da je otac Vanje Đorčevske umiješan u njenu otmicu.

Osim što je ubijena, Vanja Đorčevska je i zakopana u okolini Skoplja.

Ovo je saopštio ministar unutrašnjih poslova Spasovski na konferenciji za medije.

Prema njegovim riječima, MUP ima u pritvoru izvršioce dva ubistva – djevojčice Vanje i Pančeta Žežovskog.

– U vezi sa dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, tri osobe su u pritvoru, jedna je van zemlje, a peta osoba, otac maloletnice, je priveden, obavljeno je saslušanje, mjere će uzeti po nalogu Tužilaštva. Motiv je koristoljublje, pri čemu je jedna od osoba, u dogovoru i sa znanjem člana porodice, organizovala izvršenje krivičnog djela, kako bi od majke iznudilo novac, kako bi ubuduće svi umiješani imali materijalne koristi – kaže Spasovski.

Podsjetimo, ranije je javljeno da je njen otac u policiji.

Ubili i Pančeta Žežovskog, njegovim vozilom odvezli Vanju

Frizeru Pančetu Žežovskom je oteto vozilo, njega je grupa takođe ubila, a Vanja je kidnapovana.

– Zbog nerazjašnjenih odnosa sa jednim od osumnjičenih, vozilo mu je oduzeto zbog izvršenja krivičnog djela, a zatim zapaljeno. Upravo tim vozilom je maloljetnica odvedena sa ulaza u rezidenciju, nakon što je ranije, prema izjavama osumnjičenih, otac organizatoru podijelio informaciju da je maloljetnica sama izašla iz kuće – dodao je Spasovski.

Glavni organizator je bio Ljupčo Paleski-Palco, koji je pobjegao.

– Učinićemo sve da ga pronađemo, pratimo njegov trag – dodao je Spasovski.

Ubili je jer se situacija otela kontroli

Trojica osumnjičenih Velibor Manev, Vlatko Kešišev i Bore Videvski, priznali su umiješanost u otmicu i ubistvo Vanje Đorčevske i Pančeta Žežovskog.

Šef skopskog tužilaštva Gavril Bubevski je nagovijestio da se gone za tri krivična djela – uključujući i ubistvo. Oni su na saslušanju ispričali kada je Vanja ubijena, a kada Panče.

– Počinioci su isti i za prvo i za drugo krivično djelo. Oni se kažnjavaju po najtežoj krivično-pravnoj kvalifikaciji najstrožom kaznom – dodao je Bubevski.

Prema prvim informacijama, oni su u svojim izjavama rekli da su Vanju ubili jer se “stvar izmakla kontroli”.

– To je njihova verzija – dodao je Bubevski.

Biološki tragovi su uzeti i ispituju se. Kada budu objavljeni rezultati, slijedi istraga i više detalja.

– Poslije ovoga biće zatražena najoštrija moguća mjera – dodao je Bubevski.

“Ljupčo Palevski glavni organizator je ubio Vanju”

Ljupčo Paleski-Palčo je glavni organizator dvije otmice, a prema prvim informacijama MUP-a, on je bio i ubica Vanje Đorđevske. To je istakao ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, koji je bjegunca okvalifikovao kao monstruma.

Prema njegovim riječima, Palčo je iz Makedonije otišao u Beograd, pa u Bugarsku i još uvijek se utvrđuju svi aspekti. Napustio je zemlju 30. novembra.

– Glavni organizator i izvršilac koji je, prema do sada utvrđenim dokazima, 27.11, negdje oko 10 časova, ubio maloljetnicu iz pištolja, uplašen zbog dokaza koje bi policija mogla da nađe, napustio je zemlju. Idemo za njegovim tragom – rekao je Spasovski.

Glavni skopski tužilac Gavril Bubevski nagovijestio je da će nakon otvaranja istrage za Pahlom biti raspisana međunarodna potjernica.

– U ovom trenutku smo na liniji bez ikakvih rezervi, počinioce ovog djela treba izvesti i kazniti za ono što su uradili – istakao je Bubevski.

FOTO: VASKO EFTOV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Protiv Palča je bilo više prekršajnih postupaka.

Tražiti maksimalne kazne

Makedonski ministar pravde Krenar Loga izjavio je danas da su ubistva 14-godišnje djevojčice Vanje Đorčevske, kao i 74-godišnjeg muškarca Pančeta Žežovskog jedna od najvećih tragedija u Sjevernoj Makedoniji i zatražio odgovornost i maksimalne kazne za počinioce.

On je na svojoj Fejsbuk stranici izrazio saučešće porodicama ubijenih, prenosi makedonski A1on.

– Ovo je jedna od najvećih tragedija u našoj zemlji jer su dva života nemilosrdno odnijeta. Odgovornost i maksimalne kazne za počinioce – napisao je Loga.

Podsetimo, u okolini Skoplja u nedjelju uveče pronađeno je tijelo Vanje Đorčevske (14) koja je nestala 27. novembra, a za njeno ubistvo osumnjičene su četiri osobe od kojih je jedna u bjekstvu.

Iste večeri pronađeno je i tijelo P.Ž. (74) iz Velesa čiji je nestanak prijavljen 24. novembra, piše Blic.

/Blic, SrpskaInfo/

Exit mobile version