Site icon olovka.info

Opozicioni poslanici Srbije došli ispred zgrade opštine Zvečan, nekolicina građana negodovala VIDEO

zvečan

Dvojica opozicionih poslanika u Skupštini Srbije, Miroslav Aleksić i Aleksandar Jovanović Ćuta, potpredsjednik Narodne stranke, odnosno lider pokreta Ekološki ustanak boravili su ovog popodneva ispred blokirane zgrade opštine u Zvečanu.

Kako su izjavili, došli su tu da građanima koji već četvrtu nedjelju protestuju – pruže podršku. Sa njima je bio i predsjednik Pokrajnskog odbora Narodne stranke Žarko Ristić. Nakon što su manjem broju medija dali kratke izjave, 4-5 građana je burno reagovalo, dok su ostali okupljeni mirno posmatrali. 

Od 29. maja kada je ispred ove opštine, u koju su tri dana pre toga ušle jake snage Kosovske policije i novoizabrani gradonačelnik, došlo do sukoba okupljenih Srba sa KFOR-om – građani svakodnevno i danonoćno protestuju.

Većina njih zaposleni su u srpskim institucijama na Sjeveru, odnosno u ovoj samoj opštini. Sa druge strane, u opštini je i dalje policija, a ispred nje pripadnici KFOR-a – u znatno manjem broju u odnosu na prošlu nedjelju.

Srpski poslanici odlučili su danas da sada i lično pruže podršku okupljenim građanima, došavši danas u podne ispred ove opštine.

Obišli su ograđene dijelove zgrade opštine u Zvečanu, pozdravljali su se pojedinim okupljenim građanima, a potom su se uputili ka ogradi KFOR-a gde su dali kratke izjave.

Međutim, na samom kraju njihovog obraćanja nekolicini medija – bilo je negodovanja, onda kada su Aleksić i Ćuta prišli među okupljene demonstrante u namjeri da sa njima razgovaraju.

Aleksiću i Ćuti najmanje pet građana je dobacivalo optuživši ih da su, kako su kazali, došli tu da „skupljaju političke poene“.

Isti građani kritikovali su ih za njihovo, kako su kazali, loše postupanje u vrijeme kada su „oni bili vlast“, ali i da u ovom trenutku samim građanima „nije potrebna ni jedna politička partija“, te da „ne žele nikakvu podršku ni od koga“.

Imalo je i onih koji su ih kritikovali da su oni ti koji su „pustili Kurtija iz zatvora, a Miloševića poslali u Hag“.

Ostali okupljeni građani su mirno posmatrali, a neki od njih su ih pozdravljali i slikali se sa njima.

Srpski poslanici potom su se uputili ka Kosovskoj Mitrovici.

/Portal Kossev/

Exit mobile version