Site icon olovka.info

Omladinska banka Doboj potpisala ugovore za 48 projekata neformalnih grupa mladih

U Doboju su danas potpisani ugovori za realizaciju 48 projekata neformalnih grupa mladih ukupne vrijednosti 136.314 KM, finansijski podržani u okviru projekta Omladinske banke.

Gradska uprava obezbijedila je 51.559 KM, Fondacija “Mozaik” 34.373 KM, a neformalne grupe mladih učestvovale su sa 50.382 KM.

Projekti su pojedinačno vrijedni od 1.400 KM do 1.800 KM, sa rokom realizacije do jula.

Predstavnik dobojske Omladinske banke Milica Pavlović rekla je novinarima da je prijavljen 51 projekat, te da je odobreno 48.

Ona je naglasila da je poseban akcenat ove godine na inkluzivnim projektima kojih je devet, te romske kategorije, kao i projektima grupa iz srednjih i osnovnih škola čiji je cilj stvaranje boljih uslova za obrazovanje.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević izrazio je zadovoljstvo što mladi sve više prepoznaju značaj ovakvog angažovanja i doprinosa u svojim lokalnim sredinama.

Direktor programa Omladinske banke Fondacije “Mozaik” Željko Pauković rekao je da je dobojska Omladinska banka ove godine najangažovanija u BiH i da je zadovoljan što će oko 200 mladih realizacijom svojih projekata znatno doprinijeti unapređenju različitih društvenih segmenata.

Inkluzivni projekti su “Mladi sa invaliditetom aktivni u zajednici”, “Pozitivna inicijativa”, “Relaks zona za osobe sa invaliditetom”, “Za naše bolje sutra”, “Olakšajmo učenje djeci sa smetnjama u razvoju”, “Osnažimo romsku zajednicu”, “Snaga porodice”, “Pedagoško-psihološki bibliokutak”, Galerijski prostor “Kulturno sklonište”, “U zdravom tijelu – zdrav duh”, “Vokalna čarolija”, “Pozorištance i društvance-dani drugarstva”, “Praktičnom učionicom do biznisa”.

Podrška je data i projektima “Naprijed Željo” Fudbalskog kluba “Željezničar” iz Doboja, “Uređenje izletišta – Cerovi u Mjesnoj zajednici Boljanić”, “Daske koje život znače”, “Opremanje prostorije Crvenog krsta Doboj”, “Kad se male ruke slože školsko dvorište ljepše biti može”, “Obnova igrališta”, “Gimnazija u dresovima”, “Badminton na zelenom tlu: Povezivanje generacija kroz inovativni sport u Doboju”, “Video-nador na školskom objektu u Sjenini”, “Neka muzika priča”.

Od 2017. do 2023. godine podržano je 66 projekata za koje je grad izdvojio 58.216 KM, a Fondacija 41.669 KM, te dva mikrobiznisa.

/SRNA/

Exit mobile version