Site icon olovka.info

OLOVKA EKSLUZIVNO SAZNAJE: Konačno na pomolu sporazum Grada Doboja i PZ Bosnakoop Doboj; Grad otkupljuje Bosnakoop za 1,8 miliona KM? (FOTO+VIDEO)

bosnakoop doboj

Kako portal Olovka nezvanično saznaje, poslije dugogodišnjih finansijskih problema Poljoprivredne zadruge Bosnakoop Doboj kojima se teško i nazirao pozitivan ishod po ovo pravno lice, nekadašnje zaposlene i druge potražioce, konačno je na pomolu dogovor dobojske Gradske uprave i dobojske poljoprivredne zadruge Bosnakoop. Eventualni dogovor bi se odnosio na prenos posjeda i drugih upisanih prava PZ Bosnakoop koje se nalaze na teritoriji grada Doboja, na Grad Doboj.

Naime, prema prijedlogu (portal Olovka u posjedu dokumenta) koji je Gradskoj upravi Doboja uputio Marinko Janjilović, aktuelni direktor Bosnakoop-a, Grad Doboj i PZ Bosnakoop Doboj bi se trebali sporazumjeti da, za nešto više od 1,8 miliona KM, Grad Doboj preuzme svu imovinu (posjed) Bosnakoop-a i druga upisana prava na ime PZ Bosnakoop u zemljišnim knjigama na teritoriji grada Doboja. Grad Doboj bi ovim sporazumom preuzeo i postojeće višegodišnje obaveze Bosnakoopa prema različitim potražiocima, kako si i vidi u načelnom prijedlogu ovog, eventualnog sporazuma.

Tačan iznos transakcije kojim bi Grad Doboj preuzeo svu imovinu na teritoriji grada Doboja i izmirio postojeća dugovanja Bosnakoop-a je 1.811.515,03 KM.

Od ukupne cifre moguće transkacije, prema prijedlogu direktora Bosnakoopa, Grad bi trebao sredstva rasporediti i uplatiti na sljedeći način:

Tekst prijedloga PZ Bosnakoop

Poljoprivredna zadruga Bosnakoop Doboj posjeduje ukupno oko 4 hiljade dunuma zemlje, nekoliko nekretnina na teritoriji grada Doboja među kojima je, između ostalih, i upravna zgrada Bosnakoopa u dobojskoj Ulici kralja Aleksandra 68.

I pored mnogobrojnih pokušaja, portal Olovka za sada nije uspio dobiti zvaničan komentar niti jedne dogovorne strane uključene u ovakav rasplet dugogodišnje finansijske agonije PZ Bosnakoop iz Doboja.

https://olovka.info/wp-content/uploads/2021/07/Kadrovi-Bosnakoop.mp4
Upravna zgrada PZ Bosnakoop u Ulici kralja Aleksandra 68 u Doboju / VIDEO

olovka.info

Exit mobile version