Site icon olovka.info

Olimpijakos velikim preokretom pobijedio Monako i plasirao se u finale F4 VIDEO

olimpijakos monako f4

EUROLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / ΟΣΦΠ - ΜΟΝΑΚΟ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Košarkaši Olimpijakosa su velikim preokretom u drugom poluvremenu pobijedili Monako 76:62 (14:20, 15:21, 27:2, 20:19) u prvom polufinalu Fajnal fora u Kaunasu i boriće se u nedjelju za trofej protiv pobjednika meča Barselona – Real.

Monako srpskog trenera Saše Obradovića je bio mnogo bolji u prvom poluvremenu, predvođen tandemom Majk Džejms – Džordan Lojd zasipao je koš Olimpijakosa.

Džejms je postigao 13, a Lojd devet poena u prvom poluvremenu, dok je odličan bio i Okobo sa pet poena i čak šest asistencija.

Olimpijakos je dijelovao loše i u odbrani i u napadu, nije imao rješenje ispod oba koša, pa je bilo jasno da mora da podigne nivo igre u nastavku ako želi u finale, što se i desilo.

Najbolji klub regularnog toka sezone je fenomenalno otvorio drugo poluvrijeme i serijom 14:0, odnosno 27:2 u cijeloj četvrtini u potpunosti preokrenuo rezultat. Zablistali su Saša Vezenkov, Kostas Papanikolau i Mustafa Fal. Nestvarno djeluje podatak da je Monako u cijeloj trećoj dionici postigao dva poena, jedino je Eli Okobo postigao koš.

U posljednjoj četvrtini Monako nije uspio da se vrati i da ugrozi pobjedu Olimpijakosa koji će u nedjelju napasti četvrtu titulu prvaka Evrope, prvu od 2013. godine.

Olimpijakos su ka pobjedi predvodili Saša Vezenkov sa 17, Kostas Papanikolau sa 15 i Mustafa Fal sa 12 poena.

Kod Monaka su najefikasniji bili Majk Džejms i Eli Okobo sa 17 i Džordan Lojd sa 11 poena.

Exit mobile version