Site icon olovka.info

Održana 22. redovna sjednica Skupštine grada Doboja FOTO

doboj taksa za vjenčanje

Na 22. zasjedanju Skupštine grada Doboja usvojen je Nacrt budžeta za sljedeću godinu u iznosu od 64.863.800 KM. Budžetom su predviđena sredstva za realizaciju brojnih infrastrukturnih projekata, pa se može reći daje on razvojnog karaktera. Za ovakav Nacrt budžeta glasala je skupštinska većina, socijalisti su bil uzdržani, a odbornik PDP-a protiv.

Ne dnevnom redu pred dobojskim odbornicima našlo se ukupno 58 tačaka. Veliki broj njih odnosio se na izmjene regulacionih planova i na nacrte programa rada za sljedeću godinu preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad Doboj.

Ubuduće mladenci koji žele da se vjenčaju nakon radnog vremena ili u dane vikenda u prostorijama Gradske uprave, odnosno mjesnog ureda moraće da plate taksu u iznosu 50, u ugostiteljskim objektima 150, a 200 KM u dane državnih i vjerskih praznika bez obzira gdje se vjenčanje obavlja. Taksa se ne naplaćuje radnim danima do 15 časova.

Na ovoj sjednici odbornici su dali saglasnost na Prijedlog cjenovnika o visini naknade za usluge odvoza komunalnog i krupnog otpada. Nova cijena odvoza smeća bi prema najavama trebala biti za 30 odsto veća.

/RTV Doboj/

Exit mobile version