Site icon olovka.info

Održan 15. Zavičajni sabor Krsno polje-Bakotić-Bočinja-Dolac (FOTO GALERIJA)

U Krsnom polju kod Maglaja održan je 15. Zavičajni sabor Krsno polje-Bakotić-Bočinja-Dolac na kojem su se okupili povratnici i raseljena lica sa ovog područja.

Arhimandrit Gavrilo Stevanović, koji je sinoć služio večerenje u okviru Sabora, ukazao je na značaj molitvenog i zavičajnog saborovanja sa kojeg se širi mir, ljubav i zajedništvo, na prvom mjestu između Srba, ali isto tako prema komšijama i svim ljudima dobro volje.

“Prije 16 godina odlučeno je da se narod ovdje sabira i okuplja iz svih krajeva rasejanja, da ne zaborave jedni druge i svoje mjesto”, rekao je Stevanović.

Paroh maglajski Vladimir Kukić zadovoljan je velikim odzivom vjernika s obzirom da zbog okolnosti sa pandemijom virusa korona Sabor prošle godine nije održan.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić poručio je da ovaj sabor ima budućnost jer mu se odazvao i prisutvuje veliki broj omladine i djece.

Organizator Zavičajnog sabora Sretko Đurković poručio je da se sa Sabora šalju poruke mira, ljubavi i prijateljstva, ali i čuvaju narodni običaji i tradicija.

Organizacioni odbor pripremio je bogat kulturno-umjetnički program, a uručene su i plakete.

Jedan od dobitnika plakete je i direktor Bolnice “Sveti apostol Luka” iz Doboja Mladen Gajić, koji je izabran za ovogodišnjeg kuma, i kome je pripala čast da svečano podigne zastavu Zavičajnog sabora.

Plaketa je uručena i osmogodišnjoj Sari Tripić, šampionki BiH u tenisu za djevojčice do 10 godina, čiji su roditelji sa ovog područja.

Tokom Sabora održana je i tradicionalna džipijada. 

Foto: srna.rs, Facebook/Bortis Jerinić – Gradonačelnik Doboja

(SRNA)

Exit mobile version