Site icon olovka.info

ODJELJENJE ZA CIVILNU ZAŠTITU GRADA DOBOJA Upozorenje na jak i olujni vjetar od 9. do 11. februara

doboj jak vjetar

Na osnovu upozorenja Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, Odjeljenje za civilnu zaštitu grada Doboja obavještava građane da obrate pažnju na jak i olujni vjetar u većini predjela, u periodu od 9. do 11. februara, te da prate obavještenja i uputstva koja izdaje Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske i Odjeljenje za civilnu zaštitu grada Doboja.

U petak 09.02. Tokom dana jača vetar i popodne će duvati jak vjetar uz udare od 40 km/h na sjeveroistoku (Semberija, Posavina) i istoku do 60 km/h na zapadu, na planinama na zapadu preko 70 km/h.

U subotu 10.02. Vjetrovito uz jak i olujni vetar. Očekuju se udari od 40 na sjeveroistoku (Semberija, Posavina) do 80 km/h na jugu i zapadu.

U nedjelju 11.02. Tokom noći i ujutru jak do olujni vjetar. Vjetar će tokom jutra oslabiti na sjeveru, a do sredine dana i u ostalim predjelima. Očekuju se udari od 30 km/h na sjeveru do 80 km/h na jugu i jugoistoku.

Od subote popodne i u nedjelju u Hercegovini jača kiša uz obilnije padavine. Očekuje se od 80 do 120 mm kiše, lokalno i preko 140 mm kiše. Zbog obilnih padavina u kratkom periodu moguća je pojava i porast bujičnih vodotokova i problemi sa oborinskim vodama.

/Odjeljenje za civilnu zaštitu grada Doboja/

Exit mobile version