Site icon olovka.info

Objekat za socijalno stanovanje u dobojskim Barama biće useljen u maju FOTO/VIDEO

doboj bare zgrada ceb 2

Završeni su radovi na izgradnji i spoljašnjem uređenju objekata za socijalno stanovanje sa 134 stambene jedinice u dobojskom naselju Bare, za koji je izdvojeno više od osam miliona KM i koji će biti useljen tokom maja, poručeno je nakon današnjeg sastanka predstavnika Gradske uprave i predstavnici Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

Direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš rekao je novinarima da je danas počelo opremanje stambenih jedinica bijelom tehnikom, koje će trajati desetak dana, a uskoro se očekuje i da izabrani izvođač krene sa opremanjem drugim predmetima u predviđenih 60 dana.

Prema njegovim riječima, nakon opremanja slijedi procedura oko izbora korisnika, koji su već poznati, odnosno korisnici iz objekta za alternativni smještaj Dom penzionera u Doboju i korisnici drugih alternativnih smještaja u ovom gradu kojima Vlada Srpske plaća smještaj.

Čordaš je na pitanje novinara o daljem statusu Doma penzionera u Doboju nakon što bude iseljen rekao da je to pitanje još otvoreno i da će Vlada Srpske i grad Doboj naći najpovoljnije rješenje s obzirom da je riječ o reprezentativnom prostoru.

Dom penzionera Doboj

On je naveo da prvobitna projekcija završetka radova na objektu u Barama nije ispoštovana zbog nenadanog problema oko spoljašnjeg uređenja objekta takozvane depresije terena, koji je riješen zahvaljujući intervenciji Gradske uprave Doboj.

Čordaš je naveo da je za izgradnju i opremanje objekta izdvojeno oko 7.000.000 KM kreditnih sredstava iz projekta “CEB dva” koje otplaćuje Republika Srpska i da je grad novčano intervenisao na spoljašnjem uređenju.

On je istakao da je objekat u Barama najveći u okviru projekta “CEB dva”, kojim je obuhvaćena 701 stambena jedinica.

“Još nam je ostalo 195 da uselimo. Vjerujem da ćemo ove godine svih 195 useliti tako da projekat `CEB dva` u ovoj godini završavamo do kraja”, rekao je Čordaš.

On je naveo da je u Doboju riječ o 134 stambene jedinice, Zvorniku 37, te po 12 u Bijeljini i Nevesinju.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević rekao je da je ova lokalna zajednica izdvojila 1.700.000 KM za spoljašnje uređenje, odnosno nivelaciju depresije terena na tri metra oko cijelog objekta.

https://olovka.info/wp-content/uploads/2024/02/zgrada-bare.mp4

Foto: srna.rs, rtvdoboj.org

Video: Ustupljen materijal

/SRNA/

Exit mobile version