Site icon olovka.info

Objavljen snimak posljednje vožnje najbrže žene

Jessi Combs' Land-Speed Record Attempt, Video Before Fatal Crash | TMZ

[ad_1]

Amerikanka Džesi Kombs (39) poginula je u avgustu dok je pokušavala da sruši vlastiti rekord. Sada je objavljen snimak nastao u pustinji Alvord u američkoj saveznoj državi Oregon koja pokazuje njene zadnje trenutke života.

Još se utvrđuje da li je možda udarac izazvao požar njenog vozila. Džesi Kombs je u oktobru 2013.  postala najbrža žena na četiri točka u svijetu postigavši brzinu od 631 km/h vozeći automobil na mlazni pogon North American Eagle (NAE) Supersonic Speed Challenger.

Eagle je vozilo koje je sastavljeno od ostataka mlaznog aviona F -104 Lockheed Startfightera. Istražioci se nadaju da će im podaci sačuvani u kompjuteru Challengera otkriti šta je pošlo po zlu.

Članovi porodice nastradale djevojke su rekli da je umrla okružena svojim najmilijima.

“Napustila je ovu zemlju vozeći brže nego ijedna druga žena u istoriji”, objavila je njena porodica, piše “Daily Mail”.

Džesi je prije pogibije na svom Instagramu napisala da oni koji žele mogu da postignu velike stvari.

“Ljudi kažu da sam luda, a ja im kažem hvala”, napisala je Džesi.

Njen dečko Teri Maden je rekao da su nakon nesreće napravili sve kako bi je spasili. Objavio je na društvenim mrežama njihove zajedničke fotografije i napisao da mu Džesi veoma nedostaje.

“Mogao sam da je zaustavim da sam htio, ali poginula je dok je radila ono što voli. Sve bih dao da je ovo samo ružan san”, napisao je Maden.

[ad_2]

Source link

Exit mobile version