Site icon olovka.info

Objavljen prvi trejler za film o Ejmi Vajnhaus VIDEO

film o ejmi vajnhaus

Priča o Ejmi Vajnhaus stiže u bioskope sa prvim trejlerom biografskog filma “Back to Black” sa Marisom Abelom u glavnoj ulozi.

Film, koji potpisuje reditelj Sem Tejlor Džonson (“Fifty Shades of Gray”), biće premijerno prikazan 10. maja.

Trejler traje nešto duže od jednog minuta i pruža kratak uvid u uspjehe i padove talentovane Ejmi, koja od nepoznate pjevačice postaje muzička ikona. Propraćen je moćnom baladom “Back to Black”, koja je bila inspiracija za naziv filma.

Takođe prikazuje lični život Ejmi Vajnhaus, uključujući njenu romansu sa Blejk Filder Sivilom (kojeg tumači glumac Džek O’Konel iz serije “Skins”) i bliski odnos sa majkom Dženis Vajnhaus Jani (koju igra Lesli Manvil iz serije “The Crown”).

Nekoliko scena iz života Ejmi Vajnhaus je ponovljeno za film, uključujući i njen čuveni nastup na dodjeli Gremi nagrada 2008. godine. Trejler ističe da će film pokriti njen život, muziku i nasleđe. U glumačkoj ekipi su još Edi Marsan. Bronson Veb, Ansu Kabiaj i Harli Berd.

Prema saopštenju za medije, film “Back to Black” je napravljen uz punu podršku produkcije koja je stajala iza Ejmi, kao i izdavača “Universal Music Group” i “Sony Music Publishing”. Film predstavljaju kao “nikad viđen” uspon britanske dobitnice Gremi nagrade i objavljivanje njenog revolucionarnog studijskog albuma “Back to Black”.

Prema sinopsisu, film priča Ejminu priču iz njene perspektive, pružajući uvid u “ženu” iza fenomena i odnos koji je inspirisao jedan od najlegendarnijih albuma svih vremena.

Rediteljka Sama Tejlor Džonson (56) objasnila je svoju ličnu vezu sa Ejmi u prethodnom saopštenju za “Entertejnment vikli”. Prvi put je vidjela Ejmi kako nastupa na takmičenju u džez klubu Roni Skot u Sohou.

“Bilo je odmah očigledno da nije bila samo talenat, bila je genijalna. Kao filmski stvaralac, ne možete zaista tražiti više. Osjećam uzbuđenje i ponos što imam priliku da oživim lijepu, jedinstvenu i tragičnu priču Ejmi na filmu praćenu najvažnijim dijelom njenog nasljeđa – njenom muzikom. Potpuno sam bila svjesna odgovornosti, zajedno sa mojim saradnikom u pisanju Metom Grinholgom, u stvaranju filma koji ćemo svi voljeti i čuvati zauvijek, baš kao što volimo Ejmi”, rekla je rediteljka, piše Pipl.

Ejmi Vajnhaus je preminula 23. jula 2011. godine u 27. godini života usljed trovanja alkoholom, prenosi B92.

Film o Ejmi Vajnhaus
Exit mobile version