Site icon olovka.info

Novitec opciju N-Largo uz Ferari F8 Spider

novitec ferari f8 spider

Ako prihvatimo da modelima iz Maranela uopšte treba tuning, onda Novitecov posljednji posao oko Ferarija F8 Spider svrstavamo među najuspješnije.

U poznatoj njemačkoj tuning kompaniji Novitec već dugo se bave dotjerivanjem modela iz ponude šest automobilskih kompanija među kojima je i Ferari, a posljednji projekat na temu modela koji se kriju iza cijelom svijetu poznatog “propetog konjića“ zasnovan je na open air verziji Ferarija F8.

Nedugo nakon predstavljanja unaprijeđenog Ferarija F8 Spider u Novitecu su pripremili još “ratoborniju“ opciju s kojom stiže naziv N-Largo, a bit će napravljena u samo 15 primjeraka.

N-Largo i u ovom slučaju predstavlja znatno proširenu karoseriju čije karbonske panele „potpisuje“ Vittorio Strosek, a sa sniženim i proširenim dvosjedom koji je postavljen na novom kompletu Vossenovih ojačanih i olakšanih 21 i 22-inčnih aluminijskih felgi s centralnim pričvršćivanjem stiže i znatno više “konja“.

Rekalibriranjem centralne upravljačke jedinice i instaliranjem otvorenijeg izduvnog sistema Ferrarijev 3,9-litarski biturbo V8 motor umjesto standardnih 720 KS i 770 Nm sada raspolaže sa 818 KS i 903 Nm najvećeg obrtnog momenta, a spomenuto je dovoljno za više od 340 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,6 sekundi.

Umalo da zaboravimo, svih 15 primjeraka Novitecove superbrze “ljubičice“ već je rasprodano.

Exit mobile version