Site icon olovka.info

Novi roman Aleksandra Jugovića – “Jeste i biće”

“Jeste i biće” – roman je o naličju ljudskog karaktera

Jeste i biće” je novi roman Aleksandra Jugovića u izdanju “Vulkana“, koji otvara pitanja da li živimo ili nam se život i svijet pričinjavaju, gde se stvarnost pretače u maštu, kakve su granice kojima su omeđeni um i ljubav, kada čovjek prestaje da vlada sobom i kada shvata da je među ljudima jedino izvjesna usamljenost.

Mržnja, bijes i strah pokreću čitav jedan svijet prikaza, nakaza, lažnih prijatelja, i dinamičnost odluka koje bi trebalo da tvori ljubav čini zaplet još uzbudljivijim, ali i užasnijim po junake koji žele da budu bolji nego što zapravo jesu. Pitanje izbora se pretvara u triler, čijim se završetkom, koliko god se činio složenim, dolazi do zaključka da je sudbina na koju utiče i častivo i nečastivo jača od svih mogućnosti, da se život uliva u ono što on sam hoće da bude.

Jeste i biće

– Jugović u novom djelu “Jeste i biće“, sa velikom žestinom, bez oklijevanja, spreman da očara i zgrozi, pokazuje naličje ljubavi i ljudskog karaktera – ističe Aleksandar Jerkov, urednik ovog romana, u svom osvrtu na delo.

Exit mobile version