Site icon olovka.info

Novi film Martina Skorsesea nazivaju remek-djelom, a Leu DiKapriju predviđaju Oskara

Killers of the Flower Moon

Novi film Martina Skorsesea “Killers of the Flower Moon” je od juče dostupan u kinima širom svijeta, a kritičari i prvi gledaoci su već oduševljeni nastupom Leonarda DiKaprija.

Dugoočekivana adaptacija bestsellera Davida Grena svjetsku premijeru imala je na ovogodišnjem 76. Kanskom filmskom festivalu. Radnja filma prati pleme Osaga kojem je otkriće nafte donijelo veliko bogatstvo, učinivši neke od članova zajednice najbogatijim ljudima na svijetu, preko noći.

Članovi Osage u sjeveroistočnoj Oklahomi ubijeni su pod misterioznim okolnostima 1920-ih, što je izazvalo veliku istragu BOI-a (koja je postala FBI 1935.), a koju je vodio 29-godišnjak Dž. Edgar Huver i bivši teksaški rendžer Tom Vajt.

Glavne uloge tumače Leonardo DiKaprio, Robert De Niro, Jesi Plemons, Lili Gledstoun, a gledaoci koji su već pogledali film posebno su hvalili DiKaprija karakterišući njegovu glumu najboljom u karijeri.

Film su prozvali remek-djelom, a u brojnim komentarima su i DiKapriju i De Niru predviđali Oskara.

Dejvid Krou iz Den of Geek je u svojoj recenziji primijetio da je Wiliam Hejl Roberta De Nira možda “najpodlija kreacija koju je ikada realizirao glumac koji je takođe igrao Al Kaponea i Džimija Konveja”.

Filmski kritičar Džoni Oleksinski kazao je: “U tri sata i 26 minuta film je zadivljujuća mješavina pravog krimića i vesterna”.

“‘Killers of the Flower Moon‘ je nova vrsta Skorseseovog remek-djela”, navodi magazin Slate.

Exit mobile version