Site icon olovka.info

Novakov tenis protiv Beretinija za udžbenike, u polufinalu protiv Zvereva!

novak us open polufinale

Novak Đoković je stigao na dvije pobjede do titule na US openu i do kalendarskog gren slema. Prvi reket svijeta slomio je u četvrtfinalu otpor Italijana Matea Beretinija i poslije izgubljenog prvog seta slavio 5:7, 6:2, 6:2, 6:3 na stadionu Artur Eš. Za plasman u svoje deveto finale u Njujorku igraće protiv Nijemca Aleksandra Zvereva.

Sa izuzetkom prvog seta, bilo je to ubjedljivo najbolje Novakovo izdanje u dosadašnjem dijelu turnira u Njujorku. Od sredine drugog dijela igrao je gotovo bez greške i treći put ove godine na najvećim turnirima bio je bolji od Italijana.

U prvom setu viđena je velika borba. Ovaj dio igre je trajao 77 minuta. Obojica su propustili po nekoliko brejk lopti. Novak se dosta mučio na svoj servis. Popustio je u 11. gemu kada je Beretini odigrao sjajan forhend poslije Đokovićevog izlaska na mrežu. Napravio je Italijan brejk i na svoj servis poveo 1:0 u setovima.

Nije to pokolebalo Novaka. Kao da je dobio novu snagu i zaigrao bolje. Od trenutka kada je napravio brejk u četvrtom gemu, sve se okrenulo na njegovu stranu. Smanjio je broj grešaka, a sjajnim kretanjem i preciznim udarcima sa osnovne linije poremetio je Beretinija. Lako je stigao do izjednačenja u setovima.

Isti trend se nastavio i u trećem dijelu, s tim što je brejk stigao već u drugom gemu. Prvi reket sveta je igrao i dalje bez greške. Pokušavala je publika vratiti Beretinija u meč, ali nije bilo pomoći. Novak je crtao po terenu i još jednim brejkom u osmom gemu dolazi do vođstva 2:1 u setovima.

Četvrti set je već bilo jasno šta će se dogoditi. Beretini više nije znao šta da radi. Đoković po receptu iz trećeg seta pravi brejk u drugom gemu i rutinski privodi meč kraju uz briljantno izdanje.

Novak će u polufinalu odigrati deseti jubilarni meč protiv Zvereva. Trenutni skor je 6:3 za Novaka. Ove godine su igrali dva puta. Đoković je pobijedio na Australijan Openu, dok je Nijemac bio uspješniji u polufinalu nedavno završenih Olimpijskih igara u Tokiju.

Exit mobile version